6 lucruri pe care trebuie să le știi despre operația de micșorare a sânilor

pexels-cottonbro-5701250Persoanele cu sâni prea mari care provoacă dureri de gât, umăr sau spate pot opta pentru operația de micșorare a sânilor. Sânii mari pot îngreuna exercițiile și alte activități. A avea sâni mari poate avea, de asemenea, efecte psihologice negative. Operația de micșorare a sânilor poate ajuta la îmbunătățirea bunăstării fizice și psihologice a oamenilor.

Pentru multe femei, o intervenție chirurgicală de micșorare a sânilor este o metodă excelentă de a le restabili sănătatea, de a atenua durerea sau de a le oferi încrederea care le lipsește. Cu toate acestea, nu toată lumea poate fi un candidat potrivit pentru procedură.

Iată câteva dintre motivele pentru care femeile aleg să opteze pentru o operație de micșorare a sânilor: sânii sunt disproporționați în raport cu corpul, simt dureri semnificative cauzate de sâni, dimensiunea sânilor lor e prea mare, este dificil să desfășoare unele activități care îi plac, poziția îi este afectată negativ de mărimea sânilor.

Dacă te regăsești în oricare din situațiile anterior prezentate, o operație de micșorare a sânilor ar putea fi procedura de care ai nevoie pentru a începe să te simți bine din nou.

Împreună cu Dr. Maximilian Muntean, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, am pregătit pentru voi un mic ghid despre această procedură chirugicală.

  1. Operația de micșorare a sânilor are multe beneficii

O intervenție chirurgicală de reducere a sânilor cu succes poate ameliora durerea din partea superioară a spatelui, gâtului și umerilor. De asemenea, îți poate crește capacitatea de a participa la activități fizice și de a promova o imagine de sine mai pozitivă.

Citeste si:  Efectele lipsei (sau abuzului) de soare

Deși vei vedea rezultate imediat, amintește-ți că poate dura luni până când inflamarea sânilor va dispărea complet și cicatricile chirurgicale să vor mai estompa. Rezultatul final este în general permanent – ​​deși forma și dimensiunea sânilor se pot schimba din cauza unor factori precum îmbătrânirea și creșterea sau pierderea în greutate.

  1. Ce să eviți înainte de operație? 

Înainte de operație, o persoană poate fi nevoită să înceteze să ia medicamente antiinflamatoare fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, deoarece acestea pot crește sângerarea în timpul procedurii.

Medicii încurajează, de asemenea, persoanele care fumează să se lase cu câteva săptămâni înainte de procedură. Fumatul va crește riscul de inflamare a mameloanelor sau a areolelor, a necrozei tisulare și a altor complicații. Prin urmare, este esențial ca oamenii să discute cu medicul despre orice utilizare a produselor din tutun, inclusiv vapatul.

  1. Cât de dureroasă poate fi operația de micșorare a sânilor?

Reducerea sânilor este de obicei o procedură relativ nedureroasă. Anestezicul va face operația în sine complet nedureroasă, în timp ce analgezicele prescrise pot atenua cu ușurință orice disconfort după intervenție chirurgicală.

  1. Cât de mult pot fi micșorați sânii?

Majoritatea operațiilor de micșorare a sânilor au ca rezultat o scădere a mărimii cu una până la două mărimi de cupe. Cu toate acestea, reducerea sânilor poate fi făcută pentru aproape orice dimensiune dorești. Discută cu chirurgul plastician despre obiectivele tale exacte pentru procedura de micșorare a sânilor.

  1. Care este procedura pentru această intervenție estetică?

Chirurgul plastician care efectuează procedura va folosi un marker pentru a trasa linii directoare pentru incizii. Mărimea sânilor, poziția mameloanelor și preferințele persoanei vor determina modelul exact de incizie.

Citeste si:  Ce trebuie să știi despre ecografia mamară înainte de a face această investigație?

Modelul T inversat sau ancoră este cea mai comună tehnică de îndepărtare a pielii pentru intervenția chirurgicală de reducere a sânilor și cea care lasă cele mai puține cicatrici. Un chirurg începe prin a face o incizie în jurul areolei. Apoi, continuă incizia sub sân, moment în care va îndepărta excesul de piele de pe părțile laterale ale sânului.

După efectuarea inciziilor, chirurgul va îndepărta excesul de țesut mamar, va remodela țesutul rămas și va repoziționa mamelonul și areola. Chirurgul va închide inciziile cu suturi și bandă chirurgicală.

  1. Cum va fi recuperarea?

După procedură, chirurgul sau asistenta va înfășura sânii în bandaje de tifon. Introducerea unor tuburi mici în sâni este uneori necesară pentru a drena excesul de lichid și a reduce inflamarea după operație. Ar trebui să eviți să faci duș până când o asistentă va îndepărta aceste tuburi de drenaj.

Majoritatea oamenilor pot pleca acasă la câteva ore după operație, atâta timp cât nu întâmpină complicații. Înainte de a părăsi spitalul sau clinica, vei primi instrucțiuni postoperatorii specifice care acoperă ce tipuri de medicamente orale te pot ajuta la reducerea durerii și a cicatricilor și la prevenirea infecțiilor.

După operație, vei avea nevoie de multă odihnă. Ar trebui să eviți orice mișcări care ar putea întinde mușchii pieptului sau ar putea rupe suturile. Este posibil să întâmpini dificultăți în ridicarea brațelor în primele două săptămâni, așa că ai putea să rogi un membru apropiat al familiei sau un prieten să te ajute în acest timp.

Citeste si:  Cum sa porti o bluza tip ie lunga pentru un look super!

Pentru mai multe detalii despre mamoplastia de reducere a sânilor îl puteţi contactadirect pe Dr. Maximilian Muntean la contact@drmaximilian.ro.