Dietele rapide: pro si contra

Dietele rapide: pro si contraDietele rapide, diete hipocalorice extreme, sunt foarte cautate, iar numarul celor interesati de ele este cu mult mai mare decat al celor care cauta informatii despre diete echilibrate sau despre detoxifierea organismului. Cu totii am trecut prin momente cand a trebuit sa corespundem, fie unui anumit mediu, fie unui anumit tip de a ne imbraca sau oricarui alt aspect, iar felul in care aratam si silueta noastra au fost aproape de fiecare data luate in discutie. De aceea, a arata bine pentru diverse evenimente (a slabi suficient incat sa incapi intr-o anumita rochie, spre exemplu ) este crucial; iar cum stilul nostru de viata si obiceiurile alimentare nu sunt intotdeauna cele mai sanatoase si potrivite, multi gasesc solutia in tot felul de diete rapide.

Daca ar fi sa purtam o discutie bazata pe argumente pro si contra diete rapide, lista ar fi una profound dezechilibrata, cu nenumarate argumente contra diete rapide si cateva (extreme de putine, spre deloc) argumente pro diete rapide. Totusi, este de inteles fascinatia pe care ideea de a slabi semnificativ intr-un timp scurt o exercita asupra persoanelor supraponderale (sau care se considera ca atare, fie din motive de estetica, fie din motive de sanatate).

Cand ne gandim la diete rapide, ne gandim la solutii extrem de eficiente care ne scot din situatiile limita in lupta cu kilogramele in plus, la cateva zile de chin teribil care pot compensa perioade mai mult sau mai putin lungi de rasfat culinar. Timpul este un element cheie in cazul oricarei diete hipocalorice, unde o perioada scurta de timp este suficienta pentru o scadere masiva in greutate. Insa tocmai timpul foarte scurt este principalul argument contra dietelor rapide: slabirea intr-un timp exagerat de scurt creaza dezechilibre in organism pentru ca se bazeaza pe un consum extrem de redus de calorii (spuneam anterior ca dietele rapide sunt o varianta “forte” de diete hipocalorice) si poate avea efecte severe asupra starii noastre de sanatate (o chestiune vizibila, palpabila este chiar starea pielii, afectata semnificativ de variatiile bruste de greutate, care o fac sa-si piarda elasticitatea si sa aiba un aspect tern, flasc).

Citeste si:  Friptura si salata de legume - reteta slaba in calorii

Rezumand multele cuvinte de pana acum, putem spune ca motivul care ne aduce de multe ori in situatia de a urma diete rapide (argumentul pro diete rapide este acela ca duc la pierdere in greutate intr-un timp cat mai scurt) ar trebui sa fie oprit de ratiune (argumentul contra dietelor rapide, la modul generic, este acela ca ne afecteaza organismul din nenumarate puncte de vedere).