Dieta Daneza – merita sau nu?

Dieta Daneza – merita sau nu?Dieta daneza este una dintre cele mai solicitante, dar totodata si una dintre cele mai eficiente diete. Iata cateva avataje si dezavanteje ale regimului.

Prima data as dori sa subliniez rezultatele exceptionale, intrucat diferentele se pot vedea chiar dupa primele zile. Practic, intr-un interval relativ scurt se garanteaza pierderea a minim 5 kilograme, dar aceasta poate ajunge chiar si la 15 kilograme, in unele cazuri.

Regulile sunt bine stabilite, asadar eficienta dietei depinde doar de metabolismul fiecaruia si de puterea de a respecta regulile jocului. Dieta dureaza 13 zile, timp relativ scurt, dar pune la balanta autocontrolul. Totul pare frumos, caci destul de repede putem scapa de multe kilograme nedorite.

Ei, nu e chiar atat de simplu, caci un dezavantaj a dietei este aceea ca e foarte dificila, intrucat media calorica pe zi se situeaza in jurul a 600-700 de calorii, ceea ce e extrem de putin pentru un adult obisnuit.

De asemenea, dieta este foarte stricta: orice abatere de la meniu va opri efectul dietei, ori in conditiile in care nu se recomanda reluarea ei decat dupa 6 luni, trisatul e echivalent cu proverbialul furt al propriei caciuli.

In timpul dietei se recomanda evitarea efortului fizic, al activitatilor care suprasolicita organismul, deoarece aportul de calorii este foarte mic. Se recomanda ca inceperea curei de slabire sa aiba loc in timpul concediului, pentru evitarea aparitiei eventualelor reactii adverse posibile cauzate de efortul fizic sau intelectual din activitatile de zi cu zi.

Citeste si:  Dieta antibalonare

De asemenea, recomandat este consumul marit de apa si cumparararea tuturor alimentelor necesare pentru tinerea dietei inainte de a o incepe efectiv. De altfel, rezultatele dietei nu vor fi durabile atata timp cat dupa terminarea acesteia va reluati stilul de viata nesanatos. Per ansamblu, aceasta dieta ofera rezultate cel putin satisfacatoare intr-un timp scurt, cu mentiunea ca in tot acest timp va supuneti orgamismul la o proba dificila, poate chiar draconica. Personal, consider ca merita sa incercati dieta, dar numai daca dupa cele 13 zile va schimbati si modul de viata. De regula, dietele ofera rezultate doar temporare deoarece adevaratul rezultat ar fi trecerea la un mod de viata mai sanatos.