Exercitii la indemana pentru slabit rapid

 Exercitii la indemana pentru slabit rapidCand vine vorba de slabit, multi dintre cei pe care ii cunosc isi imagineaza ca exista exercitii speciale pentru slabit rapid, care odata efectuate, duc la pierderea automata a tesutului adipos in plus. Ori asa ceva nu exista sau cel putin, nu asa cum isi imagineaza cei mai multi oameni.

De ce? Pentru ca slabitul survine in urma unui deficit caloric continuu pentru o anumita perioada de timp. Astfel, exercitiile magice de slabit rapid nu au efect pe termen scurt decat ca influenteaza pozitiv sanatatea, insa din punct de vedere al pierderii in greutate, efectele se vad abia dupa cateva saptamani.

Care sunt aceste exercitii? Ei bine, sunt cele care consuma cel mai mare numar de calorii si care necesita efort aerob sustinut, de regula la o intensitate medie spre pare. Exercitii precum alergatul (si in special sprint-urile), urcatul pe scari, antrenamentul cu greutati in circuit si inotul, impreuna cu o dieta bine pusa la punct si cu niste suplimente nutritive de calitate, duc la o slabire mai rapida.

Program de alergat

  • In medie, 30 de minute de jogging in tempo normal inseamna 300 de calorii arse. Pentru a mari numarul de calorii arse, este recomandat sa includeti si sprinturi (accelerari bruste ale alergatului, continuate pe o durata de cel putin 30 de secunde) dupa cum urmeaza:
  • alergati usor, in tempo de 2/4 90 de secunde;
  •  sprintati 30 de secunde, in tempo de 4/4;
  •  continuati pana la epuizare, minim 30 de minute.
Citeste si:  Dieta de slabit pentru diabetici

Ideal ar fi sa alergati intr-un moment in care rezervele de glicogen sunt goale, adica dimineata sau dupa antrenamentul cu greutati pentru o perioada de cel putin 30 de minute. Corpul uman incepe sa arda grasimea de-abia dupa 15 minute de la inceperea efortului aerob, intrucat in primele 15 minute consuma rezervele energetice ramase de la mancare.

Urcatul pe scari

Urcati si coborati pe scari timp de minim 30 de minute, fara sa faceti pauza intre etaje. E simplu, insa foarte solicitant. Pentru a ingreuna, puteti sa folositi un rucsac in care sa puneti sticle cu apa sau saculeti de nisip. Aveti grija sa calcati pe toata talpa pentru a diminua riscurile accidentarilor.
Inotul si celelalte activitati aerobe

Ca regula generala, cu cat mai mare intensitatea in sporturile aerobe, cu atat mai mult creste numarul caloriilor arse, lucru din care rezulta o slabire mai rapida si mai eficienta, asta pe langa celelalte beneficii (cresterea capacitatii cardio-pulmonare, cresterea rezistentei la efort, etc.)

Exercitiile de la sala de forta va pot ajuta intr-o masura destul de mare, mai ales daca le efectuati in circuit, insa este recomandat sa le insotiti neaparat de o dieta alcatuita cu cap, dar si de efort fizic aerob intens.