Rolul alimentelor – Efectul termic

 Rolul alimentelor – Efectul termicPoate iti aduci aminte din discutia despre ecuatia slabitului cand am vorbit despre metoblismul in stagnare si cat de important este pentru a avea rezultate permanente in slabire.

Am mentionat ca frecventa meselor este critica pentru a-ti mari metabolismul in stagnare.

Urmeaza mai multe vesti bune cand vine vorba de metabolismul in stagnare si este vorba de un concept numit efectul termic. Ce vreau sa zic este ca atunci cand mancarea este descompusa, consumam calorii pentru acest proces. Unele alimente consuma mai multe calorii decat altele.

Proteinele de exemplu. Daca mancam 100 calorii de carne de pui, 30 din acele calorii sunt folosite pentru digestie. Acum iata vestile bune in legatura cu efectul termic: iti forteaza metabolismul sa creasca progresiv in timp.

Grasimile si carbohidratii nu sunt asa termici ca si proteinele. Proteinele au un efect termic de 30% pe langa doar 3% sau 4% la grasimi si carbohidrati. Cand vorbim de efectul termic vreau deasemenea sa vorbesc putin de legumele verzi sau carbohidratii fibrosi. Acestea au ceea ce numim un efect caloric negativ. Este foarte important cand vine vorba de pierdut in greutate. Sunt secrete pe care majoritatea oamenilor nu le stiu.

Am spus ca protinele sunt 30% termice dar cand vine vorba de carbohidratii fibrosi este ca si cum am folosi mai multa energie digerand acele legume verzi decat se afla in legume. Mananci 100 calorii de legume verzi iar in urma procesului de digestie consumi tot atat sau chiar mai multe calorii. De asta il numic efect caloric negativ. Deci iti cresti metabolsium dar cand corpul se intoarce si zice unde imi este combustibilul singurul lucru pe care il mai are este grasimea. Acesta este secretul.

Citeste si:  Slabeste sanatos

Acum putina atentie! Daca mananci aceste legume, carbohidrati fibrosi, fara proteine usoare corpul va folosi grasimea dar si muschii pentru energie. Tine minte, muschii sunt defapt proteine si trebuie sa ii hranesti mancand carne nu doar legume. Daca nu iti hranesti si muschii atunci nu poti slabi, sau slabesti si dai jos si muschii si grasimea.

Toate aceste lucruri fac slabirea sa fie un proces usor daca stii secretele. Este ca si o arma secreta importiva razboiului de slabire.

Data viitoare vorbim despre rolul alimentelor in legatura cu metabolismul.