Dieta IIFYM: metoda care iti permite sa slabesti fara a interzice niciun aliment

Sa slabesti fara a renunta la nicio categorie de alimente si, prin urmare, sa iti poti face placere la orice masa, aceasta este promisiunea dietei IIFYM. In ce consta aceasta metoda binecunoscuta sportivilor? Care sunt avantajele si dezavantajele acestei diete? Vei gasi in acest articol mai multe raspunsuri.

Pentru a avea grija de sanatatea ta si de silueta ta, nimic nu se compara cu o dieta echilibrata si o activitate fizica regulata. Anumite diete, precum dieta mediteraneana, sunt, de asemenea, benefice pentru organism. Si din motive intemeiate: se bazeaza pe alimente precum legumele de sezon, fructele proaspete, uleiul de masline si pestele. Alegeri atat sanatoase, variate cat si gurmande, care iti permit sa slabesti fara privare sau frustrare. Un alt tip de dieta are, de asemenea, aceasta promisiune: dieta IIFYM, care este deosebit de populara in randul sportivilor.

Carbohidrati, proteine si lipide in meniul dietei IIFYM

Acest acronim inseamna „if it fits your macros”, cu alte cuvinte „atata timp cat se potriveste nevoilor tale macro”. Termenul „macros” se refera la macronutrienti, care nu sunt altii decat elementele principale ale dietei noastre. carbohidrati, proteine si lipide.

Obiectivul dietei IIFYM este, asadar, de a numara numarul de macronutrienti consumati in fiecare zi. Nici un aliment nu este interzis, atata timp cat satisface necesarul zilnic de macronutrienti. Prin urmare, aceasta dieta este prezentata ca fiind deosebit de flexibila.

Citeste si:  Cele mai bune trucuri pentru slabit rapid si sanatos

Portia sau numarul de macronutrienti depind de anumite lucruri precum greutatea, inaltimea, varsta, nivelul de activitate fizica si obiectivele tale. Ca un prim pas, este deci necesar sa-ti gasesti metabolismul de baza, cu alte cuvinte energia folosita de organismul in repaus, folosind aplicatii online.

Urmatorul pas este sa-ti calculezi nivelul de activitate fizica pentru a-ti cunoaste necesarul de calorii. Apoi ajungi la calculul macronutrientilor! Pentru a realiza acest lucru rapid si simplu, exista calculatoare macro gratuite online. Pur si simplu indicati nevoile zilnice de energie obtinute din calculele anterioare sau introduceti varsta, inaltimea, greutatea, nivelul de activitate fizica si obiectivele pentru a afla cantitatea adecvata de macronutrienti.

 

Sursa: https://www.foodspring.fr/magazine/regime-iifym-maigrir-sans-interdits