Regimul cetogen, cunoscut si sub numele de dieta Keto, ne permite sa slabim punand accentul pe lipide, reducand drastic aportul de glucide. Cam de greu de imaginat, nu-i asa? Si, cu toate acestea, dieta Keto functioneaza cu adevarat. Va spunem totul chiar acum.
Rezumat:
Dieta Keto: regasirea unui echilibru nou
Dieta Keto ne propune sa inversam piramida alimentara obisnuita si ne sfatuieste sa consumam in jur de 70-90% corp gras, proteine in cantitate moderata si un aport scazut de glucide. Energia va proveni deci din grasime si glucidele vor ocupa o proportie de doar 10%. Aceasta inversiune va face ca organismul sa intre in stare de cetoza. Aceste corpuri cetonice fabricate de catre ficat cu ajutorul glucidelor vor deveni carburantul organismului. Avantajul acestei stari de cetoza este ca va inhiba secretia de grelina, adica hormonul foamei. Fara aceasta substanta care stimuleaza apetitul, adio impresiei de infometare pe care o resimtim cu majoritatea dietelor la moda. Nu ne este atat de foame, nu mancam atat de mult si slabim fara frustrare si…ne simtim mai bine.
Un studiu stiintific vine sa sustina dieta Keto
Un studiu efectuat de un grup de oameni de stiinta spanioli, publicat in 2018 a scos in evidenta efectele pozitive ale dietei Keto si eficienta acesteia. 20 de persoane obeze au participat la aceste studiu timp de doua-trei luni si cercetatorii au evaluat impactul acestei cetoze asupra greutatii lor dar si asupra asupra starii lor de bine. Nu doar ca dieta Keto le-a permis reducerea masei musculare cu aproximativ 18 kilograme dar s-a constatat si imbunatatiri in privinta somnului, in privinta vietii sexuale si activitatii fizice. Cu alte cuvinte, dieta Keto are numeroase avantaje, avantaje regasite pe mai multe planuri, in mai multe domenii ale vietii. Starea de cetoza are drept urmare un efect asupra pierderii in greutate dar si asupra calitatii vietii.
Tu ai urmat aceasta dieta?
Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.