Multi dintre noi, merg pe premisa ca numai carnea ingrasa si de aceea toti suntem dispusi sa devenim vegetarieni pentru cateva luni, daca asta inseamna cateva kg mai putin.
Cercetarile arata ca, persoanele care au o alimentatie vegetariana mananca in general mai putine calorii si mai putine grasimi decat cei care au renuntat la placerile „fripturii”. Optand pentru o alimentatie vegetariana, cu un continut scazut de grasimi, va poate ajuta sa dati jos kg in plus dorite. Dar vegetarienii – ca si nonvegetarienii – pot face alegeri in ceea ce priveste alimentele care conduc la punerea la loc a kg, ca de exemplu, mancand portii mari de mancaruri grase si cu multe calorii, sau alimentele cu valoare nutritionala mica sau nula.
Dietele vegetariene ar trebui palnificate la fel de atent ca si dietele nonvegetariene pentru a va asigura ca sunt echilibrate. Nutrientii pe care nonvegetarienii ii iau de obicei din produsele de origine animala dar care nu se regasesc mereu in dietele vegetariene sunt: fier, calciu, vitamina D si vitamina B12, zinc, proteine.
Alegeti o dieta vegetariana care este slaba in grasimi si care asigura necesarul de nutrienti de care are corpul dvs. nevoie.
Sursele de nutrienti din alimente si bauturi care ar putea lipsi din meniul vegetarian se gasesc inurmatoarele alimente:
Fierul – spanac, linte si fasole.
Calciu – produse lactate, suc de fructe, tofu facut cu sulfat de calciu si broccoli.
Vitamina D – lapte, bauturi din soia, suc de fructe sau cereale.
Vitamina B12 – oua, produse lactate, bauturi din soia, produse derivate din soia.
Zinc – cereale integrale, alune, tofu, spanac, varza, laptuca.
Proteine – oua, lactate, mazare, fasole, alune, seminte, tofu, bugeri din soia.