Rolul alimentelor – Efectul hormonal

 Rolul alimentelor – Efectul hormonalBine te-am regasit la un nou articol. Astazi vorbim despre efectul hormonal in legatura cu alimentele pe care le consumam.

Cand vine vorba de slabire majoritatea nu stiu multe despre raspunsul hormonal asupra mancarii. Cand am vorbit si in articolele trecute despre Carbohidrati si Proteine am spus ca acesti macronutrienti au un efect foarte diferit aspura hormonilor nostrii si aspura abilitatii coprului sa arda grasime pe post de combustibil. Aceste infomatii sunt foarte critice, trebuie sa intelegi raspunsul hormonal aspura mancarii daca vrei sa iti mentii un corp sanatos.

Sunt 2 hormoni metabolici principali despre care vorbim. Primul este insulina iar celalalt este glucagonul. Insulina este un hormon foarte puternic de depozitare. Carbohidratii intotdeauna vor ridica nivelul insulinei. Cand nivelul insulinei este ridicat este imposibil pentru corpul nostru sa elibereze grasimea depozitata, pentru combustibil. Deci cum am mai zis vrem sa ne trasnormam corpul intr-o masina automata de ars grasimi. Cand mancam doar carbohidrati acest proces devine imposibil. Trebuie sa reglam acesti hormoni daca vrem sa ardem cu succes grasimea pentru combustibil.

Acum, o dieta bogata in proteine si scazuta in carbohidrati este cea mai eficienta pentru a ne regula nivelul insulinei. Insulina este un hormon pentru depozitare iar glucagonul este hormon pentru eliberare. Ambii hormoni sunt eliberati din pancreas bazat pe alimentele pe care le consumam.

Citeste si:  6 pasi pentru a reduce carbohidratii

Este adevarat cand spun, carbohidratii consumati de unii singuri nu te fac gras, totusi raspunsul hormonal legat de carbohidrati este cel care iti compromite potentialul de ars grasimi. Aceasta este o component a slabitului pe care majoritatea oamenilor nu o inteleg. Doar atunci cand iti reglezi nivelul insulinei vei putea cu succes sa arzi grasimea din corpul tau pe post de combustibil.

Ca si adolescent cand consumi zahar, corpul se ocupa foarte eficient de acel zahar, dar cu trecerea timpului corpul devine rezistent la insulina iar pancreasul trebuie sa elibereze tot mai multa insulina pentru a face acceasi treaba.

Trebuie sa echilibrezi aceasta cantitate de insulina altfel acest lucru duce la boli precum diabetul. Mancatul predominant de carbohidrati simpli (zaharuri) creaza aceasta crestere a insulinei de accea am zis ca gustarile bazate pe protine sunt foarte indicate.

Ti-am explicat notiunile de baza despre efectul hormonal si cred ca stii destule pentru a face alegeri mai bune legate de alimentele pe care le consumi.

Data viitoare iti voi spune cum carbohidratii dau dependenta. O zi frumoasa mai departe.