Cum slabesti cu Dieta Rina

dieta rinaDieta Rina este in acest moment printre cele mai populare dar si eficiente diete de slabit din lume, de-a lungul timpului ea fiind testata si aprobata de numerosi medici, nutritionisti si sportivi.

Cel mai important principiu pe care il are la baza aceasta dieta este echilibrul. Pe tot parcursul celor 90 zile, cat dureaza dieta, vei putea sa mananci aproape orice daca vei respecta orarul dietei despre care vom vorbi putin mai tarziu.

Dieta despre care vorbim astazi este impartita in cicluri de cate 4 zile fiecare: cate o zi pentru o anumita categorie de alimente, dupa cum urmeaza:

  • Ziua 1 – proteine
  • Ziua 2 – amidon
  • Ziua 3 – vitamine
  • Ziua 4 – carbohidrati

Partea cea mai placuta la dieta rina este faptul ca nu conteaza foarte mult cantitatea de mancare pe care o mananci, astfel ca putem spune despre ea ca este o dieta foarte permisiva din acest punct de vedere. Cat timp vei consuma alimente corespunzatoare zilei in care te afli, lucrurile vor merge perfect iar tu vei da jos pana la 10kg in doar 3 luni.

Cele 90 zile sunt impartite si ele in 3 parti, fiind despartite de cate 1 zi de pauza in care se recomanda sa consumi doar apa. Aceasta zi are rolul de a-ti reseta intr-un mod sanatos organismul si de a-l pregati pentru inca o perioada de dieta disociata.

Citeste si:  Cele mai eficiente diete, populare si in 2022

Ziua de pauza este benefica si din alte puncte de vedere. Spre exemplu, ea ajuta la detoxifierea organismului.

Chiar daca este o zi in care nu vei consuma alte alimente, nu trebuie sa iti faci griji de posibile efecte negative caci acestea nu au cum sa apara, organismul fiind deja foarte bine alimentat cu proteine si toti nutrientii necesari din zilele trecute.

Spre deosebire de alte diete, aceasta nu te va infometa niciodata si va avea grija ca organismul sa aiba in permanenta cantitatea necesara de calorii, vitamine, macronutrienti cu ajutorul ciclurilor de 4 zile orientate spre proteine, amidon, vitamine, carbohidrati.

Pe tot parcursul celor 3 luni de dieta rina te vei putea chiar rasfata cu alimente precum sucuri sau ciocolata datorita modului sanatos de a le consuma pe care il promoveaza acest tip de dieta de slabire, mancand – in functie de ziua in care te afli – o data la 4 ore, 3 ore sau 2 ore.

Spre exemplu, in ziua de proteine dieta rina recomanda sa consumi alimente bogate in proteine la un interval de 4 ore. In ziua de amidon o data la 3 ore iar in ziua de vitamine sa mananci la fiecare 2 ore.

Eficienta acestui tip de dieta este garantata de medici din intreaga lume. Totodata acestia recomanda ca dupa finalizarea dietei sa continui cu inca o perioada de 90 zile in care vei consuma la micul dejun doar fructe, in fiecare zi, fiind o perioada extrem de benefica pentru detoxifierea organismului.

Aplicand toate principiile dietei rina poti slabi intre 10 si chiar 20kg intr-un mod foarte sanatos, permisiv, echilibrat, fara efect yoyo si fara sa te abti de la alimentele care iti plac.