Acest fel de mancare poate fi facut cu vin sau supa de legume, apa simpla, sau cu orice amestec de legume din comert. Puteti folosi orice tip de ardei gras, desi mie imi place gustul si aspectul care il da ardeiul rosu.
Ingrediente:
- 1 cana de ardei rosu tocat
- 240 gr de ciuperci feliate
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de cimbru uscat sau proaspat
- 2 linguri de vin alb sec (daca nu aveti vin puteti folosi supa de legume)
- putin ulei de masline virgin
Mod de preparare:
Puneti uleiul de masline in tigaie apoi puneti-o pe foc sa se incinga. Cand e aproape incins uleiul, aruncati ciupercile in tigaie. Lasati-le pana devin maronii apoi adaugati ardeiul tocat. Prajiti pentru 2-3 minute apoi adaugati sarea, piperul, usturoiul tocat. Amestecati timp de 30 de secunde avand grija sa nu se arda usturoiul apoi puteti adauga vinul sau supa de legume. Lasati la foc pana se evapora lichidul complet.
Aceasta reteta este pentru 2 portii mari, fiecare continand 7 grame de carbohidrati plus 3 grame de fibre.