Condimentele recomandate pentru orice dietã

 Condimentele recomandate pentru orice dietãExistã un mit fals conform cãruia mâncarea pentru orice dietã este lipsitã de gust ºi de arome. Astãzi vom afla care sunt condimentele permise ºi chiar recomandate în orice regim.

Boia de ardei iute

Acest condiment este ideal pentru orice mâncare dacã îþi plac aromele picante. Este indicat în diete pentru cã te ajutã sã arzi mai repede grãsimile din corp. Mai mult, acest condiment ajutã la reglarea colesterolului ºi la ridicarea imunitãþii.

Piperul

Piperul, mai ales cel negru, este un condiment foarte cunoscut în bucãtãria româneascã. Puþini ºtiu însã de proprietãþiile acestui condiment. Acesta ajutã la digestie ºi este indicat în cazul curelor de slãbire. Mai mult, piperul ajutã ºi în cazul afecþiunilor respiratorii. Pentru rezultate mai bune, foloseºte piper proaspãt.

Cimbru

Acest condiment este des folosit ºi apreciat datoritã aromei pe care o dã mâncãrii. Este recomandat în orice regim pentru cã ajutã la arderea grãsimilor dar ºi pentru cã oferã energie. Aceastã plantã este bunã ºi pentru întãrirea sistemului imunitar ºi pentru curãþarea cãilor respiratorii.

Scorþiºoara

Acest condiment este ideal în dietã. Scorþiºoara ajutã la reducerea zahãrului din sânge ºi scade colesterolul rãu. Ai grijã sã o adaugi înainte de servirea preparatului fiindcã îºi pierde repede proprietãþiile de la cãldurã.

Citeste si:  Aveti grija la produsele care va promit o slabire rapida. Sunt false!

Ghimbir

Deºi nu foarte cunoscut la noi, ghimbirul este o adevãratã mânã cereascã atunci când e vorba de condimente recomandate într-o dietã. Este un diuretic foarte bun ºi ajutã la digestie. Acest condiment ajutã foarte bine ºi la menþinerea nivelului colesterolui.

Iatã câteva din condimentele perfecte pentru orice dietã. Totuºi, ai grijã sã nu exagerezi cu utilizarea acestora pentru cã pot provoca ulcer, diaree sau iritaþia tractului gastro-intestinal.