Dieta Zone

Dieta ZoneDieta Zone, creata de Barry Sears, este una dintre cele mai populare diete de la Hollywood.

Dieta Zone este inca o dieta slaba in carbohidrati. Nu este la fel de slaba in carbohidrati ca dieta Atkins si este o alternativa mult mai sanatoasa. Dieta Zone presupune un aport echilibrat de carbohidrati 40%, grasimi 30% si proteine 30%. Sugereaza 3 mese si 2 gustari pe zi.

La fel ca celelalte diete de pe piata, dieta Zone are voturi pro si contra. Unul dintre cele mai bune lucruri legate de dieta Zone este ca aceasta include toate alimentele. Nimic nu este interzis in dieta Zone, ceea ce face sa fie mult mai usor de tinut decat alte diete alimentare care va restrictioneaza de la anumite alimente.

Dar doar pentru ca anumite alimente nu sunt interzise, nu inseamna implicit ca sunt recomandate. Orezul alb, pastele si painea nu sunt surse recomandate de carbohidrati. In loc de aceste alimente, ar trebui sa va concentrati pe legume si pe cereale intergrale.

Pentru proteine, ar trebui sa alegeti carnea slaba in loc de mancaruri bogate in grasimi saturate.
Deoarece aveti posibilitatea de a alege ce alimente si mancaruri consumati, de alegerile dvs. depinde cat de mult slabiti si cat de sanatoasa este dieta dvs.

Citeste si:  Dieta Okinawa – Dieta mananci si slabesti

Un plan bazat pe dimensiunile dvs. personale

Din pacate, dieta Zone poate fi destul de complicat de urmat. Pentru a mentine proportia 40-30-30, trebuie sa mancati din Diagramele Alimentelor Zone. Aceste diagrame contin o cantitate standard de carbohidrati, proteine si grasimi. O persoana consuma un anumit numar de diagrame la fiecare masa.

Numarul de diagrame pentru fiecare persoana este calculat in functie de inaltime, greutate si circumferintele soldului si taliei.

Calorii putine care nu trebuie numarate

Dieta Zone este o dieta restrictiva in calorii. Mesele nu ar trebui sa depaseasca 500 calorii iar gustarile nu ar trebui sa contina mai mult de 100 calorii. Scaderea in greutate bazata pe dieta Zone provine de la aspectul continutului caloric scazut. Din moment ce va bazati mesele pe diagrame, nu trebuie sa numarati fiecare calorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *