Dieta cu cruditati

1022980_salad„Mancaruri bune si sanatoase” inseamna mai mult decat doar salate.

Este posibil ca o dieta cu cruditati sa fie sanatoasa? Presupune mai mult decat salate in fiecare zi? Este mancarea gatita un rau nedorit?

Raspunsurile la aceste intrebari sunt probabil da si nu. O dieta bazata pe cruditati poate fi sanatoasa, dar presupune planificari si efort, la fel ca oricare alta dieta.

Dieta cu cruditati presupune multe mai mult decat doar salate. Persoanele care tin o dieta bazata pe cruditati, consuma de toate, incepand cu supe si pana la prajituri – doar ca nu cele la care ne gandim in mod obisnuit.

Desi prin gatirea alimentelor se distrug anumite enzime, gatitul ajuta la absorbtia altora. Unele alimente nu pot fi consumate crude – hrisca, fasolea si cartofii nu se pot consuma in stare cruda.

La dieta cu fructe si legume slabe in calorii!

Atunci cand oamenii vorbesc despre o dieta cu cruditati, nu vorbesc doar despre alimente care nu sunt gatite, ci despre anumite fructe, nuci, seminte, legume si alge marine crude, care nu au fost gatite la o temperatura mai mare de 45 de grade.

Desi cruditatile sunt un plan de dieta, ele reprezinta si o filozofie: Mancare vie, corp viu. Mancare moarta, corp mort. Acum, daca nu imbratisati filozofia alimentelor vii, nu veti deveni probabil niciodata un fan infocat al cruditatilor.

Citeste si:  Problemele din ziua de azi legate de alimentatie

Din moment ce nu exista studii pe termen lung asupra traiului bazat pe cruditati, este greu de stiut ce beneficii si ce pericole implica o dieta bazata 100% pe cruditati.

O dieta cu cruditati este o dieta cu aport scazut de calorii, desi bogata in multi nutrienti. O dieta bazata pe cruditati este una din componentele oricarui program de slabit. Cruditatile sunt printre cele mai bune „mancaruri dietetice”.

Daca nu sunteti genul care urmeaza sfaturile unui guru in diete, dar va doriti pur si simplu sa incorporati cele mai bune mancaruri dietetice in viata dvs., mergeti si cumparati o carte de bucate despre cruditati. Nu este nevoie sa gatiti o masa 100% bazate pe cruditati, dar puteti descoperi niste mancaruri slabe in calorii care sunt absolut delicioase, si care sunt o alternativa sanatoasa pentru o pizza savurata noaptea tarziu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.