Cum sa-ti formezi sistemul de alarma pentru acasa

sistem-chango-x300Sa-ti alegi sistemul de alarma poate fi o actiune foarte grea. Desi sunt echipamente tehnologice foarte avansate si care functioneaza pe un principiu foarte simplu, alegerea echipamentelor potrivite poate fi o actiune grea pentru incepatori. Sistemul de alarma pentru o casa contine multe elemente de siguranta si protectie, de la senzori si pana la sirena.

Sistemul de alarma este format din: centrala, senzori, tastatura, sirena, baterie. Fiecare are un rol important in functionarea sistemului si trebuie sa fie compatibile intre ele. Daca unul dintre ele nu functioneaza corespunzator atunci tot sistemul de alarma este compromis.

SKUT.ro este un magazin online cu showroom in Bucuresti. Magazinul va pune la dispozitie o gama larga de produse din gama sistemelor de alarma, oferta completa o gasiti pe acest link. Fiecare produs are garantie, aveti dreptul sa-l returnati in 14 zile si in momentul in care plasati comanda primiti asistenta post vanzare.

Toate acestea trebuie sa vina de la un singur producator. Trebuie sa intrebati la magazin daca produsele sunt compatibile intre ele si eventual sa apelati la un instalator pentru instalarea lor.

Senzorii sunt responsabili de detectia problemelor, indiferent ca este o persoana, un geam spart, o scurgere de gaze sau o inundatie. Senzorii sunt acolo sa detecteze prolemele si sa va alerteze cu ajutorul sirenei, care primeste informatia de la centrala, dupa ce aceasta a fost trimisa de senzor si calculata.

Citeste si:  Whirlpool este prima marca care conecteaza electrocasnicele la Apple Watch

Sirena este cea care ne avertizeaza printr-o avertizare sonora ca un senzor a detectat un pericol. Pentru a arma sau dezarma un sistem de alarma aveti nevoie de o tastatura. Tastatura este gadget-ul care ne permite sa comunicam cu sistemul de alarma. De acolo se poate configura in toate modurile posibile.

Bateria de rezerva este o solutie de rezerva pentru ca sistemul sa functioneze chiar si atunci cand cineva taie firele de curent electric sau pur si simplu este picat. In cazul in care un hot are in plan spargerea unei locuinte, primul lucru pe care il face este sa opreasca reteaua de energie electrica. Astfe, bateria de back-up va mentine sistemul in viata chiar si cand alimentarea este oprita. Poate functiona suficient timp incat sa detecteze problemele pana la remedierea situatiei.

Sirena care incepe sa sune in momentul in care senzorul a fost declansat, se poate monta la interior sau la exterior. Cele de exterior sunt mult mai bine construite pentru a rezista cu brio la intemperiile de la mediul exterior. Sirenele au puteri diferite si cel mai bine este sa o alegeti pe cea mai zgomotoasa.

Salvează