Cum poti face mai multe economii de energie?

Stiai ca aparatele tale electronice sau electrocasnice pot sa consume multa apa sau electricitate? Deci sunt responsabile cu o buna parte din consumul de enerige? Sau ca doar cu cateva mici gesturi pe care le poti face chiar zilnic, factura de la energie poate sa fie mult mai mica? Iata ce trebuie deci sa faci.

Frigiderul si congelatorul. Pentru a reusi sa faci economii, este important sa pui frigiderul sau congelatorul intr-un loc adecvat. Deci departe de locurile mai calde sau care pot sa emita caldura, cum ar fi un cuptor sau un aragaz.

In plus, ar trebui sa lasi la racit mancarea inainte de a o pune in frigider. Alimentele calde vor aduce caldura deci frigiderul va trebui sa consume mai multa energie pentru a putea regla temperatura.

In ceea ce priveste intretinerea, ar trebui sa cureti grila de praf, macar o data pe an. Iar cand stratul de gheata depaseste 3 mm ar trebui dezghetate atat congelatorul, cat si frigiderul.

Plitele electrice si cuptorul. Pentru a reduce factura la electricitate, nu ar trebui sa folosesti oale sau cratite nai mari decat ochiurile acestora. In plus, le poti inchide cu cateva minute inainte ca mancarea sa fie gata deoarece raman destul de calde pentru a continua pregatirea mancarii. Pentru a face economii de energie si pentru a scadea timpul de preparare al alimentelor poti acoperi oalele cu un capac.

Citeste si:  Care sunt avantajele oferite de un robot de bucatarie

Masina de spalat haine si masina de uscat haine. In ceea ce priveste masina de spalat vase, economiile pot sa fie dublate in aceast caz. Mai ales daca masina dispune de programe de spalare economice sau de cicluri de spalare rapida. In plus, daca vei reduce temperatura de spalare, vei face si mai multe economii. Iar curatarea filtrelor este un lucru primordial in acest caz. Incearca sa eviti folosirea prea deasa a uscatorului de haine pentru a face si mai multa economie.