Criterii esentiale pentru a alege un aparat de cafea cu doze sau capsule

Piata cafelei portionate este foarte activa de cativa ani. Usor de utilizat si oferind o mare varietate de bauturi, aparatele de cafea cu capsule sau cu doze au tot ce le trebuie! Sa aruncam o privire asupra criteriilor de diferentiere a acestora.

Care este diferenta dintre un aparat de cafea cu capsule si unul cu doze?

Aparatele de cafea cu capsule sunt folosite in principal pentru a prepara cafea de tip „filtru” in 1 sau 2 cesti. Acestea sunt niste capsule flexibile fabricate din hartie biodegradabila.

Aparatele cu capsule folosesc ambalaje din plastic sau aluminiu specifice fiecarui aparat si sunt utilizate in principal pentru a prepara espresso, deoarece asigura o presiune de cel putin 15 bari, fata de 1,5 bari in cazul aparatelor de cafea cu capsula. Aparatele cu capsule ofera o varietate mai mare de bauturi (cafea, ciocolata, ceai, cappuccino etc.).

Simplitatea de utilizare, o garantie a succesului acestor aparate

Modul lor de functionare este cam acelasi de la un model la altul: dupa un timp de incalzire foarte rapid, trebuie sa alegi capsula sau paharul si sa apesi pentru a incepe sa bei. Si apoi poti savura bautura!

Citeste si:  Sony Xperia XZ2 Compact, atunci cand marimea chiar nu conteaza

Presiunea, pentru rezultate de espresso

Alegerea unui aparat sub presiune se bazeaza in principal pe gust. Pentru persoanele carora le place cafeaua, macinarea mai fina din ambalaj si presiunea asupra capsulei dezvaluie mai multa aroma si corp in bauturi. Totul tine de gust.

Buget: capsulele sunt cele mai ieftine!

Pretul este, de asemenea, un criteriu de luat in considerare. Datorita simplitatii lor, capsulele de cafea din hartie sunt mai ieftine de utilizat. Marcile private le vand in supermarketuri la un pret mediu.

Simplitate de utilizare comuna tuturor modelelor

Aceste diferite aparate sunt extrem de usor de utilizat. Tu alegi bautura, iar aparatul se ocupa de restul. In ceea ce priveste intretinerea, aceasta este in continuare foarte simpla. De fapt, pentru a curata si detartra aceste aparate, nu exista piese de demontat in interior si nici filtre de furnizat.
Intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a cumpara un aparat de cafea cu capsule sau doze
Pentru a face o alegere in departamentul aparatelor de cafea, ar trebui sa te intrebi ce tip de bautura doresti sa savurezi. Doar cafea? Vrei sa inlocuiesti aparatul de cafea cu filtru sau doresti sa savurezi un espresso bun dupa cina sau la ora 16.00? Esti in cautarea unui aparat de familie care poate prepara o varietate de bauturi?