Cum sa economisesti autonomie pe Android

Cele mai recente smartphone-uri de pe piata sunt deja extrem de optimizate din punctul de vedere al consumului energetic, cativa parametri iti vor permite sa castigi cateva ore in plus de utilizare. Mai jos, vom descoperi impreuna cum poti economisi autonomie pe Android.

Activeaza modul Eonomie de energie
Cele mai simple remedii sunt urmatoarele: toate smartphone-urile existente pe piata sunt dotate cu un mod de economisire inteligenta a bateriei. Aceasta functionalitate optimizeaza functionarea unui smartphone Android pentru ca acesta din urma sa consume cat mai putina energie cu putinta.

Atunci cand acest mod este activ:
-aplicatiile nu isi actualizeaza continutul decat atunci cand autorizezi tu acest lucru;
-serviciile de localizare sunt inactive atunci cand ecranul este stins;
– aplicatiile nu pot efectua sarcinile intr-un plan secund, doar daca autorizezi tu acest lucru;
– modul Dark Mode este activat;

Limiteaza serviciile de localizare
Localizarea este o sarcina care ruleaza pe fundal care mobilizeaza cea mai multa autonomie a smartphone-ului. In special pe cele mai recente versiuni de Andoid. Daca nu iti doresti sa dzactivezi locatia te sfatuim sa modifici cativa parametri:
– Du-te la Setari -Locatie;
– Apasa pe Imbunatatire Acuratete;
– Dezactiveaza Cautare Wi-Fi si Cutare Bluetoth;

Ecran OLED? Activeaza Dark Mode
Ecranele OLED au particularitatea de a emite direct lumina la nivelul substratului organic al fiecarui pixel in parte. Spre deosebire de ecranele LCD, pe un ecran OLED, un pixel alb consuma mai multa energie in timp ce un pixel negru nu consuma nimic. In timp ce pe un ecran LCD consumul ramane acelasi, oricare ar fi culoarea de pixeli.
Dark Mode poate fi cea mai buna solutie in ceea ce priveste autonomia – si iti permite o economie de energie de pana la 58% – daca vrei sa nu te trezesti cu bateria descarcata dupa doar cateva ore atunci ar trebui sa activezi Dark Mode.