Cum crestem masa musculara cu ajutorul ganterelor

Fie ca sunteti incepator dornic in a va initia in tainele fitness-ului pentru a va descoperii propriile aspiratii sau deja sunteti intru totul cunoscator asupra acestui sport, fitness-ul e de neconceput fara o pereche de gantere, instrument esential in definirea musculaturii superioare.

Gantera de forta alcatuita din doua discuri atasate unui ax, iar in functie de posibilitatea de a adauga de noi discuri aceluiasi ax, ganterele se impart in fixe si reglabile. Desi sunt mai scumpe, ganterele reglabile permit adaugarea de greutati suplimentare pentru sporirea dificultatii antrenamentului. Optati pentru un set de gantere reglabile, astfel cumparati doar discurile economisind banii necesari cumpararii uneia noi! Un model de gantera intrat de curand pe piata e cel in forma de clopot cu maner numit kettlebell, model ce confera avantajul executiei unor game largi de exercitii: invartirea pe loc, balansarea sus jos, genoflexiuni, astfel aceste gantere va ofera un antrenament complet.

Discurile ganterelor sunt confectionate din fier sau pot fi umplute cu materiale de adaos ca cimentul sau nisipul, caz in care se recomanda utilizare cu prudenta pentru a preveni deteriorarea lor.

Ganterele sunt preferate de barbati in fitness, iar de femei in gimnastica aerobica. Femeile prefera ganterele usoare de 1 kg cu invelis moale din neopren pentru cresterea in dificultate a exercitiilor aerobice.

Citeste si:  Mango, o excelenta sursa de Vitamina C

Cateva exercitii cu gantere:

Ridicarea ganterelor din pozitia culcat pe spate. Aveti nevoie de o bancheta pe care sa va intindeti spatele pentru a va mari stabilitatea. Efectuati deplasari ale ganterelor sus – jos mentinand bratele paralele si verticale. Stimulati astfel pectoralii si bicepsii.
presa-cu-gantereleIn pozitia de la punctul 1 tineti bratele perpendicular pe trunchi si paralele cu solul iar antebratele un pic inclinate. Expirand adanc ridicati mainile efectuand o miscare de rotatie din umar pana ce apropiati ganterele, reveniti la pozitia initiala expirand. Exercitiul e foarte bun pentru intarirea pectoralului mare si al deltoidului anterior. Repetati miscarea de 20 de ori.
Din pozitia asezat pe scaun tineti intr-o mana gantera iar cealalta mana o pozitionati pe genunchi. Coborati gantera la nivelul solului, inspirati adanc si o ridicati arcuind bratul pana ajunge la nivelul pieptului. Exercitiul intareste muschiul bicepsul branhial, cat si muschii antebratului.
Din pozitia ridicat aplecati-va in fata flexand un pic picioarele si mentineti ganterele cu la nivelul genunchilor. Ridicati-le prin miscarea de rotatie a umerilor departandu-le una de alta, mentineti-le in pozitia ridicat cateva secunde si reveniti la cea initiala. Exercitiul stimuleaza umerii, mai exact deltoidul posterior si lateral.

Salvează