Sfaturi pentru a capta fotografii uimitoare de vacanta cu noul tau telefon

Cu camere top-notch in smartphone-uri si chiar tablete high-end, toata lumea este fotograf in aceste zile. Insa toata lumea este un fotograf minunat? Nu chiar, dar exista o serie de sfaturi super-simple de care chiar si incepatorii pot tine cont pentru a-si imbunatati fotografia.

Atinge pentru a focaliza si expune
Voi incepe cu o tehnica pe care probabil ca ati descoperit-o deja, dar este usor sa nu fiti obisnuiti, mai ales ca smartphone-urile devin mai bune pentru a gestiona expunerea pe cont propriu. Acesta este deosebit de simplu, atingeti pur si simplu o singura data pentru a spune aplicatiei de camera care element al fotografierii este cel mai important, astfel incat sa stie unde sa se concentreze si ce diafragma si viteza de obturare sa fie setate.

Evita zoom-ul digital
Multe smartphone-uri de top ofera acum mai multe camere foto. Shooterul meu zilnic, iPhone 11 Pro, are trei: o camera ultrawide de 12 megapixeli de 13 mm f / 2.4, o camera cu unghi larg de 26 mm f / 1.8 si un teleobiectiv de 12 megapixeli f / 2. Aceasta va ofera mult mai multa versatilitate atunci cand vine vorba de captarea unei mari varietati de scene, dar uneori aveti nevoie si de mai mult.

Primul instinct este sa mentineti zoom-ul – smartphone-ul il va permite, pana la urma – dar, odata ce depasiti acest nivel de 2x, dispozitivul utilizeaza o tehnologie numita „zoom digital”, care in esenta creste la o portiune din cadrul complet, rezultand o calitate mai slaba cu cat va apropiati. In schimb, faceti ceea ce fac profesorii si „faceti zoom cu picioarele” – adica, apropiati-va fizic de subiect, in loc sa contati pe software pentru a face treaba.

Citeste si:  Fii frumoasa in prag de iarna!

Blocheaza stralucirea nedorita
Acesta este un „hack” de fotografie daca a existat vreodata unul. Atunci cand conditiile de iluminare difera mult intre cele doua parti ale unei geamuri, cel mai probabil vei intalni un fel de stralucire nedorita.

De cele mai multe ori, poti elimina stralucirea in intregime blocand lumina cu un obiect intunecat – o mana inmanusata, un sacou sau chiar un alt dispozitiv, cum ar fi un laptop sau o tableta. Scopul este de a preveni lumina nedorita sa-si croiasca drum spre camera.