Metode naturale care te vor ajuta sa te lasi de fumat

Fumatul este una dintre cele mai dificile vicii de care sa scapi, prin urmare este normal sa incerci cat mai multe metode care sa te ajute sa depasesti acest obicei nesanatos. Multi fumatori au ajuns, in ziua de azi, sa apeleze la diferite remedii naturale pentru a renunta la tutun, dar nu toate aceste remedii sunt eficiente sau chiar sigure pentru sanatatea lor.

Cand cauti alternative naturale care sa te ajute sa renunti la fumat, exista totusi cateva dintre acestea care s-au dovedit destul de eficiente in foarte multe cazuri. Cu toate acestea, nu exista garantii ca vor functiona. Multi oameni care renunta cu succes la fumat ajung aici doar dupa ce utilizeaza mai multe metode, nu una, inclusiv consiliere psihologica.

Iata, in randurile de mai jos, cateva dintre metodele naturale care au sanse mari de succes in combaterea fumatului:

Acupunctura: Aceasta terapie folosita, de regula, in tratarea altor afectiuni, s-a dovedit a fi destul de eficienta si pentru oamenii care doresc sa renunte la tigari. Acele de acupunctura folosite sunt de obicei foarte subtiri. Acestea sunt inserate in diferite puncte ale urechii, unde raman timp de aproximativ 20 de minute. Intre sesiuni, multi acupuncturisti aplica niste bile mici (de dimensiunea varfului unui pix), care sunt lipite cu banda adeziva de ureche. Atunci cand pacientul simte nevoia de a fuma o tigara, nu trebuie decat sa apese usor pe bila, fapt ce va stimula punctul de acupunctura, iar pofta de tigara va disparea.

Citeste si:  Cum crestem masa musculara cu ajutorul ganterelor

Tigarile electronice: Probabil cea mai de succes alternativa naturala pentru tigarile obisnuite din tutun, folosirea de tigari electronice nu numai ca nu introduce in organism substantele nocive pe care le contine tigara traditionala (gudronul), dar ofera, de asemenea, oportunitatea utilizatorului de a-si controla nivelul de nicotina pe care il consuma. In acest fel, utilizatorul poate sa isi diminueze treptat nicotina, pana cand nu va mai simti nevoia sa o consume deloc. (Daca sunteti hotarati sa incercati aceasta varianta, puteti vizita https://www.smokemania.ro/ pentru o gama foarte variata de produse.)

Ginsengul – Atunci cand fumezi, creierul elibereaza dopamina, un neurotransmitator ce stimuleaza senzatia de placere. Ei bine, ginsengul are rolul de a inhiba eliberarea de dopamina. Pentru a tine un astfel de tratament impotriva fumatului, poti consuma radacina de ginseng sub forma de pastile sau, mai usor, poti bea ceaiuri cu ginseng. Aceasta planta este, de asemenea, utila in tratarea anemiei, asteniei si oboselii.