Ce facem cand masina se defecteaza la drum

Aparitia masinii personale a revolutionat transportul si chiar, se poate spune, a pus cu adevarat lumea in miscare, insa o data cu toate beneficiile si confortul adus de autoturisme au aparut si numeroase riscuri si probleme. Masinarii atat de complexe si mai mult, utilizate zi de zi se pot defecta neasteptat iar de multe ori problema nu este ceva ce poate fi rezolvat de sofer pe marginea drumului. In astfel de situatii este foarte important sa va pastrati calmul si sa stiti ca puteti apela la un serviciu de tractari, astfel rezolvand problema in cativa pasi simpli.

masina defecta pe drum

In primul rand trebuie sa determinati exact unde va aflati, operatorul pe care il contactati va avea nevoie de date cat mai exacte. Daca va aflati in oras verificati numele si numarul strazii, daca sunteti in afara orasului, cautati o borna de kilometraj si transmiteti aceasta informatie inpreuna cu numele autostrazii/drumului pe care va aflati.

Pentru a putea primi ajutor in caz de urgenta este foarte important sa aveti in masina sau in memoria telefonului cateva numere ale firmelor de acest gen in caz de urgenta. La telefon trebuie prezentat numele intreg, explicata situatia cat mai clar, natura defectiuni si informata firma daca exista o alta masina care va poate transporta.

Citeste si:  Cum sa cureti petele de pe mobila din piele

Ramaneti langa masina. In functie de perioada, ora si distanta de cel mai apropiat oras asteptarea poate dura de la 15 minute pana la 2 ore, este foarte important sa nu va panicati, odata contactata, firma de tractari va sosi cu siguranta. Daca va aflati pe autostrada sau intr-o zona mai pustie, intrati in masina si blocati usile cat asteptati, este important sa nu folositi telefonul pentru a putea contacta din nou firma in caz de situatii neprevazute, muzica de la radio poate fi o modalitate la fel de placuta de a face timpul sa treaca.

Cand masina de tractare a sosit, insotiti soferul catre garajul care se va ocupa de vehicul, daca ora este tarzie si lipsesc angajatii care pot prelua situatia, cel mai des exista o cutie unde se pot lasa cheile masinii si o scurta descriere scrisa a problemei.

De la garajul aflat intotdeauana in imediata apropiere a unui oras, un taxi va poate transporta la hotel sau catre alte modalitati de transport daca este important sa continuati calatoria cat mai urgent.

Salvează