5 Reparatii Auto pe care trebuie sa le faci doar in Service

action-automotive-car-employee-279949Tocmai ti s-a stricat masina? Crezi ca te-ai descurca sa o repari de unul singur?  Poate ca la un moment dat ai mai schimbat de unul singur o bujie, farurile sau uleiul masinii dar stii cat de bine te-ai ocupat defapt de ele?

De cele mai multe ori este bine sa lasi reparatiile masinii pe mainile unor profesionisti. Nu suntem cu totii mecanici si nu putem repara o masina, mai ales cand apar probleme mai complexe. Poate ca la prima impresie crezi ca te-ai descurca sa faci anumite operatiuni, insa chiar si o simpla verificare sau o schimbare de anvelope trebuie sa fie facuta de cineva care chiar se pricepe la asta.

Iata care sunt reparatiile pe care trebuie sa le faci doar in service

Schimbarea anvelopelor

Schimbarea rotilor este relativ usoara, insa atunci cand trebuie sa schimbi anvelopele de pe jante situatia se schimba complet. Pentru asta exista masini de dejantat, echilibrat, si asa mai departe, si trebuie sa faci schimbul de anvelope doar la o vulcanizare sau un service.

Vei beneficia si de o reechilibrare dar si de o verificare a uzurii. Pe langa toate astea trebuie sa se acorde o atentie speciala prezoanelor. Daca iti schimbi singur anvelopele doar o miscare gresita poate duce la ruperea prezoanelor.

Verficarea motorului

Citeste si:  Pantofi! Cum sa economisesti cand ii cumperi? Reduceri si sfaturi de ingrijire!

Daca ai aprins in bord un anumit indicator este recomandat sa mergi de urgenta intr-un service. Pe piata au aparut fel de fel de aplicatii mobile care te vor ajuta sa intelegi ce se petrece cu masina ta dar nu sunt recomandate.

Orice aplicatie mobila nu iti va putea transmite in detaliu care este problema pe care masina ta o are. Un service auto are in dotare echipamentul necesar si testerele necesare care iti vor transmite cu exactitate care este problema masinii tale.

Incarcarea cu Freon

Ca sa poti incarca cu freon aerul conditionat ai nevoie sa apelezi la serviciile unui service auto. Nu poti sa iti cumperi de la un magazin un kit de incarcare cu freon care sa te ajute in aceasta privinta. Gandeste-te ca ceea ce vei face iti va afecta siguranta dar si calitatea masinii.  Toate scurgerile de freon dar si defectele in aceasta privinta trebuie sa fie identificate si reparate din timp.

Reparatia motorului

Chiar daca esti pasionat de masini si te pricepi sa schimbi diverse consumabile, nu inseamna ca poti repara motorul de unul singur. Cel mai bine este sa lasi treaba asta pe mainile unor profesionisti. Motoarele mai noi au nevoie de o tehnologie avansata si nu pot fi reparate cu usurinta. Chiar daca vrei sa schimbi singur o piesa pe care tocmai ai cumparat-o de la magazin trebuie sa te gandesti foarte bine la toate problemele care pot aparea daca nu ai schimbat-o cum trebuie. Nu risca sa iti strici masina mai mult decat este deja.

Citeste si:  Cum gonoreea dezvolta rezistenta la antibiotice

Reparatia suspensiilor

Sistemul de suspensie este foarte important pentru orice masina. Acesta face legaura intre roti si caroseria masinii. Practic este o parte importanta care iti ofera siguranta pe care o doresti. Daca se deterioreaza acest sistem cel mai bine este sa apelezi la serviciile unui profesionist.

Nu este cazul sa te incapatanezi sa iti schimbi singur amortizoarele sau alte elemente. Ai incredere in niste profesionisti care iti vor oferi rezultatul pe care il doresti. Pana la urma ai nevoie de o masina pe care sa te poti baza si cu care sa poti pleca oricand la drum.

Daca obisnuiesti sa iti repari singur masina trebuie sa te gandesti mai bine cand apar probleme mai complexe. Nu incerca sa repari ceva la care nu te pricepi.

Reparatiile unei masini trebuie sa fie tratate cu seriozitate. Nu risca sa iti strici masina incercand sa o repari sau mai rau de atat sa te accidentezi incercand sa schimbi ceva.