Cum sa fii mai productiva cand lucrezi de acasa?

A trecut ziua, iar tu nu ai lucrat aproape nimic asta deoarece nu te poti concentra. Sari de la o sarcina la alta, lasand-o pe fiecare neterminata, orice poate sa iti distraga atentia. Este greu sa ramai concentrata cand ai multe de facut, in special cand lucrezi de acasa. Iata niste sfaturi care te pot ajuta.
Obisnuieste-te cu un ritual
Ritualul te poate ajuta sa intri in ’’work mode”. Nu e vorba de nimic complicat, de exemplu, fa-ti o cafea sau un ceai si gandeste-te cu ce o sa incepi.
Foloseste un loc anume
Te poate ajuta la concentrare, daca iti gasesti un loc unde te obisnuiesti sa lucrezi. Nu trebuie sa fie neaparat un birou separat, poti sa alegi si masa din bucatarie, de exemplu.
Alege un program de lucru
Doar pentru ca nu trebuie sa parasesti casa ca sa lucrezi, nu inseamna ca nu trebuie sa-ti organizezi timpul. Fara un program de lucru s-ar putea sa lucrezi de dimineata pana seara, fara sa termini treaba.
Organizeaza-te
In weekend poti sa iti faci un tabel cu lucrurile de facut pe saptamana viitoare. Sa iti notezi ce este mai important, ce trebuie sa termini cat mai repede si sa le imparti asa incat sa ai timp pentru toate.
Joaca-te cu timpul
Te ajuta sa ramai concentrat daca pornesti cronometrul cand incepi sa lucrezi si te motiveaza sa termini mai repede. De asemenea poti cronometra si pauzele luate.
La plimbare cu caietul de notite
S-ar putea sa iti vina in minte o idee buna cand esti la o cafea sau la o plimbare in parc cu copilul. Si tu ce faci in acest caz? Scoti caietul de notite din geanta si notezi ideea. Perfect in orice situatie.
Nu uita de pauze
Poate ca suna contraproductiv, dar facem mai mult rau decat bine daca lucram ore intregi fara pauze. Depinde doar de tine cum iti faci programul, dar sa nu exagerezi cu pauzele.
Recompenseaza-te
Meriti, pentru ca ai muncit din greu.