Cum maschezi bara de activitate din Windows 11?

Bara de activitate Windows 11 a devenit de nelipsit din mediul informatic. Cu toate acestea, este posibil sa o faci sa dispara si sa faci in asa fel incat sa nu reapara decat atunci cand ai nevoie. Cum poti masca bara de activitate din Windows 11? Citeste randurile de mai jos.

Fie din motive estetice, fie din motive practice sau din dorinta de a nu ocupa spatiul de afisaj, este extrem de simplu sa maschezi bara de activitate din Windows 11. Trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos.

Cum poti masca bara de activitate din Windows 11?

Pentru a masca bara de activitate din Windows 11 trebuie sa:
– Dai click pe meniul Start dupa care acceseaza Setari sau apasa pe tasta Windows +i.
– Selectezi Personalizare din partea stanga a ferestrei si apoi bara de activitate.
– Bifeaza Automatically hide the taskbar in desktop mode.- Inchide apoi fereastra de Setari.
Incepand cu acum, bara de activitate nu se va mai afisa decat doar atunci cand pozitionezi cursorul mouse-ului in parteade jos, cand apesi butonul de Windows. Va disparea in momentul in care cursorul paraseste aceasta zona. In restul timpului nu va fi afisata.

Citeste si:  5 sfaturi pentru a incuraja un copil lenes

Cum modifici locatia barei de activitati?

In cazul in care iti doresti doar mutarea barei de activitati, nu mascarea acesteia, trebuie sa stii ca aceasta se poate muta lateral sau in partea de sus a desktopului. Atunci cand bara este deblocata se poate modifica locatia acesteia. Consulta blocarea si deblocarea barei de activitati pentru a afla daca dispozitivul tau este blocat sau nu. De indata ce confirmi ca bara de activitati este deblocata, trebuie sa apesi sau sa tii apasat sau sa faci click dreapta pe orice spatiu gol existent in bara de activitati. Selecteaza Setari bara de activitate – Locatia barei de activitate pe ecran si alege Stanga, Dreapta sau Sus.