SOS maini uscate: gesturi care salveaza

Mainile tale sunt uscate si aspre? Cu siguranta detesti aceasta senzatie de disconfort, nu-i asa? Din fericire exista numeroase solutii pentru a beneficia din nou de o piele fina si neteda.

Sfaturi pentru a avea mereu mainile catifelate

Inca de la aparitia primelor zile de toamna trebuie sa adopti cateva gesturi simple dar de efect pentru a scapa de mainile uscate:

– Spala-te pe maini cu apa calduta, nu cu apa fierbinte care usuca pielea.

– Foloseste un sapun neutru care respecta echilibrul pielii tale. Nu te sfatuim sa folosesti sapunurile colorate si ultra-colorate care cel mai adesea contin substante care nu fac decat sa usuce pielea. Cea mai buna solutie? Un sapun mai gras.

– Evita uscarea mainilor cu aparatele speciale concepute in acest sens. Dupa ce ai folosit o toaleta publica evita sa iti usuci mainile cu un astfel de aparat, tamponeaza-le delicat cu un servetel uscat si moale deoarece acel aparat nu face decat sa fragilizeze pielea mainilor.

– Poarta manusi atunci cand faci curatenie in casa si folosesti substante mai puternice. Astfel, mainile tale nu vor intra in contact cu apa calda si cu produsele agresive care pot afecta stratul protector natural al pielii.

– Daca este frig afara cand iesi, poarta manusi. Asigura-te ca ai ales marimea potrivita pentru manusi. Daca sunt prea mari, caldura poate fi diminuata. Opteaza pentru un material de calitate pentru manusile tale.

Citeste si:  Care sunt principalele tipuri de camere wifi Foscam?

– Exfoliaza-ti mainile in mod regulat cu ajutorul unui produs de gomaj fin pentru a elimina pielea moarta si resturile de produse poluante. Asigura-te ca produsul de gomaj este extrem de fin pentru a nu-ti deteriora pielea mainilor. Aplica o crema hidratanta imediat dupa gomaj. Mainile tale vor fi imediat mai catifelate.

– Aplica in mod regulat un strat de crema protectoare, hidratanta, pentru a mentine un nivel optim de hidratare al pielii. Nu astepta ca pieela mainilor sa fie deteriorata pentru a actiona.