Calitatea si materialele folosite la hainele de gravide

mama-boutiqueCând rămâi însărcinată trebuie să ai grijă atât de tine, cât si de bebelusul tău. Noile măsuri pe care le vei lua, care includ vitamine, o alimentatie mai bună si o grijă de sine mai mare, includ si confortul mai mare pe care ti-l vei oferi. Silueta ta va suferi numeroase schimbări, astfel că va trebui să îti alege haine de gravide în functie de noua conformatie a corpului tău. Articolele de vestimentatie special create pentru viitoarele mămici sunt confectionate, atfel încât să se potrivească noii siluete si să ofere lejeritate si confort.

Calitatea si compozitia materialelor sunt unele dintre cei mai importanti factori atunci când o viitoare mămică îsi cumpără articole vestimentare. Sunt recomandate haine fabricate din diferite materiale, dar cu fibre elastice pentru o mulare mai usoară. Materialele sunt folosite în diferite combinatii în functie de tipul de îmbrăcăminte folosit.

Hainele fabricate din poliester au o rezistentă ridicată împotriva sifonării, nu se decolorează repede, sunt mai durabile si mai usor de întretinut. Poliesterul este o fibră vegetală, creată în laborator, si se poate spăla cu apă căldută, fie manual, fie la masina de spălat. Hainele din poliester desi nu sunt recomandate a fi purtate vara pentru că au proprietatea de a creste temperatura corpului, acestea protejează împotriva radiatiilor. Articolele vestimentare din poliester se calcă la o temperatură medie, printr-o pânză umedă, asezată între material si fierul de călcat.

Citeste si:  Ce trebuie să știi despre ecografia mamară înainte de a face această investigație?

Piesele vestimentare fabricate din materiale naturale precum bumbacul sunt haine cu tesătură neelastică, nu provoacă alergii si se mulează foarte bine pe corp. Bumbacul este cel mai folosit material natural în modă pentru că este de origine vegetală si este mult mai ieftin decât alte materiale naturale. Desi culoarea naturală a bumbacului este crem, acesta este tratat cu oxidansi sau prin mercerizare pentru a deveni alb. Pentru spălarea hainelor fabricate din bumbac se recomandă turnarea de solutii speciale de înălbire pe petele de grăsime. Pentru călcare, hainele se stropesc cu apă înainte.

Hainele fabricate din in sau combinatii de in si alte materiale sunt piese de îmbrăcăminte lejere si răcoroase, perfecte pentru zilele călduroase. Inul este extras din tulpina plantei originare din India si se utilizează pentru materiale de vestimentatie si decoratiuni interioare. Inul este un material moale si neted, dar cu dezavantajul că se sifonează repede si se vopseste greu.

Articolele de îmbrăcăminte fabricate din vâscoză au un aspect mat sau strălucitor. Vâscoza este fabricată industrial, fiind asemănătoare cu bumbacul. Hainele din vâscoză se spală în apă mai rece, se storc usor, prin presare, si se pun la uscat pe un umeras. Acestea se calcă umede, la temperaturi medii.

Este important ca fiecare viitoare mămică să aleagă piese vestimentare care i se potrivesc, urmând stilul propriu, dar să fie atentă la calitatea materialelor pentru ca acestea să fie cât mai confortabile, usor de purtat si asortat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *