Efectele lipsei (sau abuzului) de soare

Razele ultraviolete pot fi pozitive si negative deopotriva pentru sanatatea noastra.

Existenta intregii vieti de pe Pamant este alimentata de lumina soarelui. Pe langa faptul ca ne tine de cald, expunerea la soare prezinta o serie de avantaje, deloc de neglijat, asupra sanatatii. Insa, chiar daca razele UV vin cu numeroase beneficii, expunerea la soare pe termen lung poate cauza si o serie de neplaceri. In plus, si lipsa soarelui poate provoca numeroase probleme. Cae sunt semnele ca absorbi prea multa lumina solara si care sunt efectele nefaste ale unei expuneri insuficiente?

Soarele este o stea din centrul sistemului solar. Sursa cea mai importanta de viata pe Pamant, aceasta sfera de plasma calda aproape perfecta se afla la o distanta de 150 de milioane de kilometri distanta. Insa, in zilele noastre, avem impresia ca se afla deasupra capului nostru…un lucru care poate fi considerat negativ si pozitiv deopotriva.

Razele ultraviolete

Lumina Soarelui atinge Pamantul sub forma de raze UV si are efecte pozitive si negative asupra sanatatii.

Vitamina D

Ultravioletele emise de lumina soarelui sunt principala sursa de vitamina D. Atunci cand pielea noastra este expusa luminii soarelui, fabrica vitamina D prin intermediul colesterolului. Vitamina D, cunoscuta sub numele de vitamina soarelui, joaca numeroase roluri importante si esentiale pentru organism si este esentiala pentru o forma maxima.

Citeste si:  Ce nu stiai despre epilarea definitiva

Soarele este bun pentru moral

Un alt avantaj oferit de expunerea la razele UV este urmatorul: un moral ridicat. Razele UV confera caldura si lumina care imbunatatesc senzatia generala de buna dispozitie. Pot, in egala masura, stimula circulatia sanguina ceea ce nu face decat sa sporeasca nivelul de energie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca intre 5 si 15 minute de expunere ocazionala la soare, de doua-trei ori pe saptamana in timpul lunilor de vara sunt suficiente pentru a mentine un nivel ridicat de vitamina D.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/bien-etre/434893/sante-les-effets-du-manque-ou-de-labus-de-soleil