conturi in euro

Cosmeticele potrivite pentru tenul gras

ingrijirea-potrivita-tipului-tenProblema tenului gras, acneic începe încă din adolescentă si de multe ori persistă până la maturitate.
Nu este usor să mentii echilibrul tenului gras, să tii sub control aparitia acneei, însă nu este o misiune imposibilă.

Dacă ai tenul gras, cu tendinta de acnee, puncte negre si pori dilatati, rutina de îngrijire trebuie să includă următorii pasi:

1. Curatarea tenului, de 2 ori pe zi, dimineata si seara

Sfaturi pentru o curătare eficientă

  • nu utiliza apă foarte rece sau fierbinte
  • evită utilizarea prosopului si alege dischetele demachiante pentru a tampona excesul de apă
  • nu utiliza produse pe bază de alcool
  • să nu îti fie frică să utilizezi săpunul, desi dermatologii nu recomandă săpunul, în foarte multe cazuri doar un săpun potrivit poate să curete fata eficient – un săpun foarte eficient pentru a tine sub control acneea este săpunul negru african.

Acest săpun purifică tenul în profunzime, lăsându-l foarte fin! Echilibrează cantitatea de sebuum, fără să usuce sau să irite tenul. În plus, este creat doar din ingrediente naturale.

* dacă preferi spumele de curătare, gelurile, alege produsele care nu contin parfum si caută să aibă în compozitie acid salicilic, gel de aloe vera, vitamina A, tea tree, BHA (beta hidroxy acizi).

2. Hidratarea tenului

Desi ai spune că tenul este deja gras si nu are nevoie de hidratare, ei bine si această etapă este la fel de importantă.

Citeste si:  Reguli pentru un aspect atractiv

Alege produsele mai putin grase, pe bază de gel de aloe vera si ape florale. Foarte potrivită este hidratarea cu gel de aloe vera, care contine si foarte multe vitamine, cu rol antioxidant.

Chiar si unele uleiuri sunt potrivite pentru tenul gras, în special utilizate ca si cremă de noapte, dintre acestea poti încerca uleiul din sâmburi de pepene, uleiul de yangu, squalen-ul de măsline.

Ingredientele potrivite pe care ar trebui să le contină o cremă pentru tenul gras sunt: vitamina A, alantoina, panthenol, extract de hamamelis, tea tree, activ cosmetic Marine Z – pe bază de acid salicilic, zinc si alge marine.

3. Exfoliere – de 2 ori pe săptămână

În functie de preferinte si de toleranta pielii, ai la îndemănă 2 tipuri de exfoliere

a. mecanică – se realizează cu produse abrazive. În comert sunt diverse variante de geluri exfoliante, însă foarte la îndemână si eficiente sunt si cele naturale, extrem de accesibile – făina de orez, făiana de fasole azuki, mălaiul fin, sarea de mare fină. Miscările trebuie să fie circulare, nu apăsate, ci doar dese. După exfoliere obligatoriu urmează hidratarea!

b. chimică – ceva mai pretentioasă si costisitoare, însă foarte eficientă! Se face cu acizi de fructe, beta hidroxy acizi, acid glicolic, acid lactic. Atentie mare la concentratie întrucât pot apărea arsuri!

Citeste si:  6 lucruri pe care trebuie să le știi despre operația de micșorare a sânilor

Documentati-vă bine înainte de a utiliza acizi si solicitati sfatul unui specialist. Regula principală este să nu utilizati înainte de expunerea la soare si să aplicati ulterior o crema cu factor de protectie mare.

4. Măsti si tratamente săptămânale

O dată pe săptămână aplică o mască pe bază de argilă verde sau argilă albă. O poti prepara în casă sau poti să alegi o variantă din comert, dar ai grijă să fie naturală.

Masca cu aspirină netamponată pisată si amestecată cu miere sau gel de aloe vera, este foarte apreciată pentru tratarea acneei si matifierea tenului gras.

5. Tratamente locale

Există o serie de produse naturale care tratează acneea si se aplică local, pe locul afectat.

Uleiul esential de arbore de ceai, numit si tea tree se poate aplica direct pe cos sau portiunea afectată de acnee. Omoară bacteriile care provoacă acneea. Este un ingredient care se regăseste în multe produse antiacneice. Are un pret foarte accesibil si o cantitate de 10 ml îti va fi suficientă pentru mult timp.

Un alt produs natural, ale cărui proprietăti antiacneice au fost descoperite de curând, de către cercetătorii britanici, este Cimbrul de Câmp.

Experimentele au demonstrat că extractul de cimbru de câmp este mult mai eficient în eradicarea bacteriei care provoacă acneea, decât majoritatea cremelor din comert. În farmacii si magazine naturiste vei găsi tinctura de cimbru sau poti să îti prepari o potiune eficientă combinând, în părti egale, uleiul de tea tree si cel de cimbru.

Citeste si:  Cateva trucuri simple pentru o nunta aproape de perfectiune!

! Atentie la cremele care contin antibiotic, desi pot fi eficiente, este bine să le utilizezi ocazional, întrucât se absorb în sânge si aduc o serie de efecte adverse.

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *