Surface Laptop SE: Microsoft pregateste un laptop la un pret excelent

Principalul obiectiv Microsoft pentru moment este acela de a rivaliza cu Chromebook pe piata educatiei. Pentru asta, firma lucreaza la un laptop Surface la un pret excelent. Va spunem totul chiar acum.

De o perioada, Microsoft a inteles ca piata educatiei ii scapa printre degete in profitul modelelor Chromebook, in Statele Unite ale Americii in special. Este vorba de o piata cheie, extrem de importanta. Microsoft a incercat sa imbine simplitatea si costurile reduse ale modelelor de Chromebook prin intermediul Windows RT, dupa care prin intermediul Windows 10.

Ideea este inca vie la Microsoft si se pare ca urmeaza sa capete forma dubla a unui produs Surface la pret mic si unei versiuni speciale pentru Windows, Windows 11 SE.

Surface Laptop SE: un laptop sub 500 de euro?

Windows Central a aflat unele informatii cu privire la proiectul lansarii unui Surface Laptop SE sub numele de cod Tenjin. Acest nume face referire la zeul divinitatii shintoiste, in stransa legatura cu cerul, cu vantul si cu studiile, adaptat in special pentru elevi si studenti.

Laptopul Surface Laptop SE (SE vine de la Student Edition) este extrem de atragator in primul si in primul rand datorita pretului afisat. Este vorba despre cel mai accesibil produs Surface de pe piata, pretul fiind de aproximativ 500 de euro. Actualmente, Surface Laptop Go este propus la un pret de 630 de euro. Drept urmare, Surface Laptop SE ar fi cu peste 100 de euro mai ieftin.

Citeste si:  Ce poți să joci pe casinoul online Betfair

Caracteristici principale

Ecranul va avea 11,6 inchi si o rezolutie de 1366X768 pixeli. Laptopul va fi dotat cu un procesor Intel Celeron N4120 sprijinit de 8GB RAM. Carcasa va fi intregime din plastic si va integra un port USB-A, un port USB-C, un port jack. Sistemul de exploatare va fi o noua versiune de Windows 11, botezata Windows 11 SE. Are toate sansele sa devina unul din cele mai populare modele de PC oferite de Microsoft.