Cinci legume de transformat in cele mai sanatoase sucuri

In ultimii ani, tendinta juicing este din ce in ce mai populara. Mai ales la persoanele care au grija de sanatatea lor si care sunt in cautare de o modalitate rapida si practica de a mari aportul lor de nutrienti. Sucurile de legume sunt cele mai benefice, dar poate unii care sunt incepatori nu stiu cu ce legume sa inceapa.

Sucul extras din legume proaspete continue vitamine, minerale si antioxidanti, dar si oligoelemente. Iar adeptii tendintei juicing sunt de parere ca sucul este cea mai buna modalitate de a consuma fructe si legume intregi. Sunt de parere ca organismul ar putea absorbi mai bine nutrientii si sistemul digestiv ar absorbi mai usor fibrele.

Iata deci care sunt legumele si tipurile de sucuri de privielgiat:

Sucul de morcovi. Are cel mai dulce gust si cel mai impresionant profil nutritional. Sucul este slab in calorii, dar bogat in vitamina A, in biotina si potasiu. Contine si multi carotenoizi care actioneaza ca niste puternici antioxidanti in organism. Sucul de morcovi merge de minune si cu sucul de citrice, de ghimbir sau sfecla.

Sucul de sfecla. Pe langa nuanta sa foarte vie si colorata, sucul de sfecla are mangan, potasiu si folati. Poate ameliora presiunea sanguina, dar si performantele sportive sau mentale. Frunzele verzi de la sfecla sunt si ele foarte nutritive si se pot transforma si ele in suc.

Citeste si:  Dietele bogate in beta-caroten un potential risc pentru sanatate

Sucul de patrunjel. Este vorba despre o leguma excelenta ce poate sa fie transformata in suc. Patrunjelul este foarte bogat in vitaminele A, K si C. Poate reduce nivelul de zahar din sange si poate ameliora si nivelul de antioxidanti.

Sucul de broccoli. Este o excelenta sursa de micro-nutrienti esentiali, precum potasiul, vitaminele A, B6 si C. Contine si kaempferol, un compus care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi.

Sucul de catraveti. Castravetii sunt foarte bogati in apa deci sunt excelenti pentru următorul tau suc de legume. Sunt si bogati in potasiu, in mangan, vitaminele K si C. Sucul de castraveti te va ajuta sa te mentii hidratat, va avea grija de sanatatea ta digestiva si de functiile renale.