Acupunctura si somnul

acupunctura-medest-iasi-300x300Somnul a ajuns sa fie foarte pretios in viata unui om. Lipsa timpului si stresul ne fac sa ducem lipsa de suficienta odihna, iar aceasta conduce catre o stare negativa, catre depresie si anxietate. In timp, aceste stari se adancesc, putand conduce, in mod ironic, catre insomnii. Insomniile apar in cazul dereglarilor nivelului de melatonina, substanta responsabila cu inducerea starii de somn in organism. Insomniile sunt stari tratabile, in functie de gradul lor. Specialistii in acest domeniu va pot propune un tratament medicamentos sau un tratament naturist, cu acupunctura.

Vechii chinezi, cei care au descoperit acupunctura in urma cu cateva mii de ani, si care au perfectat-o de-a lungul timpului, considerau ca un om care nu doarme este un om bolnav deoarece are o imunitate foarte scazuta, somnul fiind esential pentru viata unui om. In timpul somnului, centrii nervosi se relaxeaza, organismul isi “incarca bateriile” pentru o noua zi de activitate. Pentru o viata echilibrata, oamenii au nevoie de minimum 6 ore de odihna pe zi, fiind indicata o medie de 7-8 ore de somni pe zi. Diverse sutdii au indicat o mai mare predispozitie catre boli si o rata a mortalitatii mai ridicata intre persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe zi. Un somn sanatos are loc intr-o incapere bine aerisita, in asternuturi curate, intr-o lumina difuza.

Citeste si:  Care sunt urgențele ortodontice?

Acupunctura este una dintre modalitatile care pot aduce echilibru in privinta somnului. Tratarea insomniei, prin acupunctura, se realizeaza prin inteparea unor puncte situate pe maini si pe glezne, cu ace subtiri, de unica folosinta, special concepute pentru practicile de acupunctura. Specialistii considera ca pe glezne exista anumite puncte responsabile cu inchiderea si deschiderea pleoapelor. Alaturi de aceste puncte, important in tratamentul cu acupunctura este si “punctul celor o suta de reuniuni”, mai exact un punct aflat in frunte – responsabil cu memoria si concentrarea. Acest punct de echilibru, este responsabil, de asemenea,  si cu echilibrarea somnului. Astfel, prin stimularea punctelor amintite, organismul uman reuseste sa se relaxeze si sa-si echilibreze nivelurile de melatonina secretate.

In cazul in care insomnia este una dintre problemele voastre, puteti apela cu incredere la terapia prin acupunctura. Aceasta va poate scuti de multe vizite la medic, de o serie de pilule pentru relaxare sau de ceaiuri pentru odihna. Acupunctura poate oferi rezultate sigure in privinta somnului, organismul recapatandu-si energia si echilibrul necesar.

Daca nu cunosti inca un cabinet de acupunctura in Bucuresti, te indreptam catre internet. Majoritatea cabinetelor au site-uri de prezentare, site-uri unde poti gasi toate informatiile necesare, de la datele de contact si pana la afectiunile tratate. Mult succes!