O cana de ceai este mai mult decat o bautura calda pe care o poti savura la orice ora. Aceasta iti poate oferi scuza perfecta sa-ti inviti prietenii acasa sau sa iei o pauza binemeritata de la programul zilnic. Mai mult decat atat, ceaiurile au multiple beneficii importante pentru sanatate. De la intarirea sistemului imunitar, la proprietatile antiinflamatoare, toate acestea indica spre o stare generala de bine daca alegi sa consumi ceaiurile potrivite zilnic. Dar cum prepari un ceai delicios, aromat si bine infuzat, in fiecare zi? Afla cateva trucuri utile:
Rezumat:
1. Alege ustensilele potrivite
Prepararea ceaiului este, pentru multi oameni, un adevarat ritual pe care il urmeaza dupa reguli stricte. In tari precum India, China, Maroc, consumul ceaiului este o adevarata traditie. Daca iti doresti sa te bucuri zi de zi de calitatile acestei bauturi, tine cont de urmatoarele detalii:
- Incalzeste in prealabil ceainicul in care vrei sa pregatesti infuzia.
Acest lucru inseamna ca frunzele de ceai nu vor primi un soc prea mare odata ce adaugi apa fiarta.
- Foloseste in jur de o lingura de ceai pentru doua cani
Asigura-te ca adaptezi cantitatea la numarul de persoane pentru care servesti ceaiul. De asemenea, nu uita sa adaugi o lingura de ceai in plus si pentru a ramane in ceainic inca doua cani.
- Opteaza pentru infuzoare pentru a-ti face treaba mai usoara.
Cand alegi gama de ceaiuri potrivita nevoilor tale, ia in considerare beneficiile ceaiurilor BIO. Acestea iti garanteaza provenienta din culturi ingrijite dupa standarde inalte, in medii organice si ingrijite corespunzator.
2. Acorda atentie timpului, apei si ingredientelor adaugate
Ceaiurile pot sa dezvolte un gust neplacut daca timpul de infuzare este prea lung, iar daca acesta este prea scurt, nu te vei bucura de toate aromele plantelor sau fructelor. 3-4 minute este intervalul ideal pentru infuzarea ceaiului. Doar in cazul celor din plante uscate, timpul poate ajunge pana la 6 minute. Ceaiul verde, spre exemplu, va fi foarte amar daca ramane la infuzat prea mult timp.
In cazul ceaiurilor puternic aromate si a celor negre sau verzi, poti adauga o cantitate de lapte. Fie ca acesta este vegetal sau de origine animala, va oferi un gust aparte bauturii tale calde si o textura mai cremoasa. Poti opta pentru laptele de cocos sau cel de alune, daca vrei sa adaugi un gust deosebit ceaiului tau.
3. Fierbe apa corespunzator
Apa pentru un ceai reusit trebuie sa fie fiarta proaspat. Daca refierbi apa, aceasta va pierde nivelul de oxigen si nu vei reusi sa infuzezi corect. De asemenea, nu uita ca trebuie sa ai rabdare pana cand aceasta fierbe complet si nu doar sa adaugi apa fierbinte peste ceaiul tau, daca iti doresti sa-i simti cu adevarat aroma.
4. Adauga condimente aromate
Precum mancarea, odata ce adaugi condimente totul devine mult mai aromat si reusesti sa simti mai puternic gusturile fiecarui element. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul ceaiurilor. Te poti inspira din retetele orientale de ceai, in care se adauga ingrediente precum:
- Scortisoara;
- Nucsoara;
- Cardamon;
- Piper;
- Turmeric;
Majoritatea ceaiurilor aromate orientale au la baza ceaiul negru, iar cele traditionale chineze se bazeaza pe ceai verde. Pe langa toate aceste ingrediente care ofera un buchet de arome complex, poti adauga miere pentru a indulci ceaiul. La final, te poti bucura de o cana de ceai care te impresioneaza si te duce dincolo de limitele bauturilor simple.
Reinventeaza felul in care beai ceaiul, in special prin includerea unor ingrediente speciale, precum laptele vegetal si condimentele. Alege si ceaiurile cu atentie, din sursele care iti ofera varietate si plante pe gustul tau.
Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.