Cum poti crea continut vizual de calitate pentru retelele sociale?

O imagine valorează cât 1000 de cuvinte, cu toții am auzit această expresie. În realitate, 90% din informațiile transmise creierului uman sunt vizuale, care sunt de altfel mai rapid de tratat de acesta decât textele. Din acest motiv, conținutul vizual trebuie să fie un element central al strategiei de achizitie pe retelele sociale.

Diferitele tipuri de continut vizual pe retelele sociale

Atunci cand vorbim despre continut vizual, primul lucru care ne vine in minte este o imagine. Cu toate acestea, exista numeroase forme de continut vizual creativ pe care il poti publica pe retelele sociale pentru a atrage si pentru a interesa audienta.

Iata diferitele tipuri de continut vizual pe care le poti crea:

– Imaginile – printre diferitele continuturi vizuale destinate retelelor sociale, imaginile sunt in topul clasamentului. Achizitia acestora este facila, nu este atat de costisitoare si prezinta un nivel ridicat de distribuire. In plus, daca le denumesti cu cuvinte cheie, te vor ajuta sa iti imbunatatesti pozitionarea in motoarele de cautare.

– Clipurile video – chiar daca acestea reprezinta apogeul continutului vizual, prezinta dezavantajul de a necesita timp si energie, resurse si mijloace pentru realizarea lor. Este, in egala masura, modalitatea ideala de a transmite emotii.

Citeste si:  Doua moduri in care marketingul de vacante va avansa in 2020

– Gifuri – este formatul preferat pentru a intari angajamentul. Sunt usor de partajat si sunt preferate de multi utilizatori.

– Memes – sunt extrem de populare, incredibil de populare chiar. Ne permit sa interactionam cu utilizatorii si acestia din urma adora sa le partajeze la randul lor. Principalul avantaj este acela ca sunt usor de creat. Profita de actualitate pentru a crea meme-uri inspirate din evenimente recente.

– Capturi de ecran – capturile de ecran ne permit sa facem referire la ceva precis pe web sau pe un aparat electronic.

Foloseste si tu acest continut vizual pentru a beenficia de continut de calitate pe retelele sociale. Care este preferatul tau din ce am enumerat?

Sursa: https://www.mediacritik.com/comment-creer-contenu-visuel-qualite-reseaux-sociaux/