Candidoza este o afectiune foarte des întâlnită în ultima perioadă, dar foarte putin discutată, de aceea este bine să cunoastem ce anume alimentează dezvoltarea candidei. În această categorie sunt incluse produse utilizate poate chiar zilnic si care astfel au efect major în agravarea candidozei.
Din această categorie fac parte: zahărul alb, iar în candidoza cronică trebuie evitat chiar si zahărul brun si mierea pentru 21-30 zile, laptele animal (explicatii multiple în cartea “Tratamentul natural împotriva candidozei” ), produsele de patiserie, pâinea albă si pastele făinoase, carnea în cantităti mari si tratată cu conservanti, coloranti, agenti de legare, aromatizanti si provenită de la animale hrănite cu hormoni, făina albă, orezul alb, produsele rafinate (ulei, orez), uleiurile hidrogenate, alcool, cafeină , produsele conservate, fermentate sau procesate, cumpărate din comert, care automat au un adaos de conservanti, astfel evitati murăturile, porumbul, mustarul, etc.
Prin evitarea acestor alimente se produce natural trecerea către alimentatia naturală, bazată pe crudităti, atât de utilă în tratarea candidozei si atât de recomandată totodată. Candida se hrăneste cu zahăr, glutenul din cereale, alimente procesate, alimente care formează mucus si toti carbohidratii rafinati. Prin a elimina sau măcar a reduce considerabil consumul acestor alimente, vom priva Candida de sursa ei de hrană, ce o ajută la multiplicare. Fibrele care se găsesc natural în grâu, spre exemplu, sub formă de tărâte (epicarpul bobului de grâu) ajută la evitarea constipatei atât de dăunătoare si mai mult decât atât aduce aport de vitamine si minerale.
Orice aliment din cele enumerate sunt lăsate de la natură sub o anumită formă, perfectă, de aceea trebuie consumate sub formă integrală, nerafinată, netrate termic si neconservate, pentru a putea beneficia de toti nutrientii, fiecare cu rolul său bine-definit. De aceea candidoza poate fi tratată si printr-o alimentatie adecvată, sănătoasă, hrănitoare si cel mai important, vie.