Tratament Digital pentru Parodontoza

imgParodontopatia, afectiune foarte intalnita in randul populatiei adulte, care este cunoscuta sub denumirea populara de parodontoza sau paradentoza, este o boala a tesuturilor moi si tari din jurul dintilor, boala care lasata netratata duce la pierderea tuturor dintilor. Daca se ajunge aici singura modalitate de reconstructie este protezarea sau implantarea.

Pana de curand parodontoza era considerata o boala care nu poate fi tratata. Din nefericire tehnologia a avansat intr-un ritm ametitor iar specialistii parodontologi au continuat sa caute solutii pentru aceasta boala. Datele colectate de-a lungul anilor de stomatologi dar si datele colectate chiar de acesti tineri specialisti au permis o analiza minutioasa a parodontozei. S-a incercat tratarea bolii in sine si nu doar a simptomelor acesteia. Solutia care sa satisfaca aceste cerinte se numeste Electronic Doctor, este o tehnica moderna folosita in toata lumea dar creata de un medic stomatolog roman.

Daca tratamentul pentru parodontoza recomandat si aplicat de majoritatea medicilor nu face altceva decat sa igienizeze tesuturile afectate de aceasta boala si doar sa prelungeasca cu putin durata de viata a dintilor, Electronic Doctor stimuleaza cu ajutorul undelor electromagnetice regenerarea naturala in zonele afectate de infectii. Dintii vor fi din nou acoperiti de gingie, mobilitatea dentara va disparea iar tesutul osos care lipsea din jurul dintilor va fi regenerat.

Citeste si:  Simptome intoxicare cu metale grele

Tratamentul Digital pentru paradontoza: Etape

1. Tratamentul stomatologic al parodontozei trebuie sa inceapa cu o diagnosticare exacta, facuta folosind echipamente care sa permita acest lucru. Medicul stomatolog va cauta atat semnele parodontozei cat si semne ale altor boli care pot accentua efectele parodontozei (bruxism, malocluzie, infectii gingivale, etc.).

2. Laserterapia este de obicei urmatoarea etapa a acestui tratament. Folosind un laser de ultima generatie se va face un detartraj laser. Se va curata astfel si tarul gingival si intreaga placa bacteriana. Tot prin folosirea laserului stomatologic se pot curata si inchide pungile parodontale. Alternativa laserterapiei in tratamentul stomatologic este reprezentata de o interventie chirurgicala de deschidere a unui lambou la nivelul gingiei. Aceasta procedura nu face altceva decat sa compromita puterea de regenerare in zona respectiva.

3. Dupa igienizare se face reglarea digitala a ocluziei dentare. Stomatologul se va asigura astfel ca presiunea care este exercitata pe dinti in timpul masticatiei (de exemplu) este egal distribuita intre toti dintii. Acesta este un pas important pentru ca elimina o cauza foarte importanta a aparitiei mobilitatii dentare, si deci a pierderii dintilor.

4. Tehnica de regenerare electromagnetica Electronic Doctor este ultima etapa a tratamentului parodontopatiei. Un dispozitiv electronic va fi folosit pentru a creste sansele de regenerare in zonele afectate de parodontoza. Dupa doar doua saptamani de la prima sedinta cu Electronic Doctor mobilitatea dintilor afectati se va diminua iar dupa 2 luni se va incadra in limitele normale. Pentru mentinerea rezultatului si evitarea reaparitiei simptomelor este nevoie de doar 1 sedinta de regenerare la 6 luni.

Citeste si:  Turismul dentar, inovaţie în stomatologie

Clinica stomatologica DentalMobility este singura clinica din Romania unde puteti beneficia de acest tratament. Tratamentul a fost creat de medicii din aceasta clinica si este aplicat cu succes pacientilor din toata Europa.