Beneficiile antrenamentului cu greutati

antrenament cu greutatiDaca timpul nu-ti permite sa vizitezi mereu sala de forta poti opta mereu pentru varianta de a-ti achizitiona  propriile gantere din magazinele online precum InSPORTline sau de la magazinele locale din acest domeniu.  Sportul face parte din viata noastra si desi de multe ori ne propunem sa ne antrenam zilnic, timpul fie nu ne permite, fie suntem prea obositi pentru a da o fuga la sala de orta. Acest lucru nu trebuie sa ne impiedice insa, deoarece putem face acest lucru de acasa daca spatiul ne permite, astfel incat sa ne cream propria noastra sala de antrenamente, unde se ne realizam exercitiile.

Achizitionarea unui set de greutati este o metoda sanatoasa de a incepe antrenamentul de rezistenta.Sunt aparate de fitness ieftine si eficiente, care se pot folosi in combinatie cu alte accesorii de fitness sau indepensdentin vederea dezvoltarii musculaturii si definirii liniilor corpului.

Un set gantere reglabile este varianta perfecta pentru un antrenament zilnic fi ca esti incepator sau profesionist.Miscarea este benefica pentru sanatate, ca tratament penru diverse boli, pentru obezitate si oboseala. Ganterele reglabile ajutala meninerea in formain fiecare zi, avand si un design care iti permite sa le ajustezi rapid si usor. Daca vrei saiti dezvolti muschii abdominali, de exemplu,  ganterelesunt potrivite pentru unantrenament serios.

Citeste si:  Ce sa faci inainte sa tii o dieta

Beneficiile antrenamentului cu greutati – este un tip de antrenament de rezistenta excelent pentru consolidarea rezistentei, pentrun cresterea masei musculare, tonifierea organismului, precum si pentru:

 • Cresterea masei musculare, stimularea metablismului si scaderea in greutate,
 • Imbuntatirea echilibrului, a flexibilitatii, energiei,
 • Ajuta la prevenirealeziunilor,
 • Prevenirea scaderii masei musculare cauzata de imbatranire,
 • Prevenirea scaderii densitatii osoase cauzata de imbatranire,
 • Stimularea sanatatii, imunitatii si ameliorarii problemelor de insomnie,
 • Afectiuni cronice precum osteoporoza si artrita,
 • Stimularea stimei de sine si imbunatatirea tuturor activitatilor fizice.

Greutatile sunt excelente barbati si femei cu mentiunea ca greutatile mai usoare sunt potrivite  pentru femeile care doresc sa isi modeleze corpul, precum gantere reglabile 2-10 kg iar cele mai grele, precum gantere reglabile 10-35 kgsunt ideale pentru barbatii care doresc sa isi sporeasca masa musculara si sa isi creasca rezistenta.Antrenamentul cu greutati este excelent si pentru oamenii in varsta in vederea prevenirii atrofierii musculare si scaderea masei musculare.

Setul de greutati este binevenit in orice sala de antrenament de acasa. Cu el poti face un antrenament eficient si mai scurt ca durata, perfect pentru cei care duc lipsa de timp.

Greutatile permit o gama larga de miscari si cu acestea poti efectua multe tipuri de exercitii pentru diferite grupe musculare, astfel:

 • Ridicari pentru bicepsi
 • Exercitiipentrutricepsi
 • Ridicarile de haltere pentru pectoralii
 • Ridicarile laterale pentru partea superioara a spatelui si a umerilor
 • Fandari in fata: un exercitiu pentru picioare si fese
 • Abdomene cu greutati pentru muschii abdominali
Citeste si:  Garderoba femeilor voluptoase – haine XXL din materiale de calitate superioara

Greutatile trebuie alese in functie de obiectivele personale de rezistenta si raportat la motivul pentru care se opteaza penru achizitionarea lor: pentru tonifierea muschilor, pentru acumularea masei musculare sau cresterea rezistentei . Pe masura ce progresati va puteti insa imbogati colectia de greutati cu diverse modele pentru exericitii si obiective diverse.