Rezumat:
Arsurile la stomac ne afecteaza de multe ori viata, deoarece simtim o senzatie de arsura, durere, tumefiere, greata, tuse, care nu ne lasa sa ne sa indeplinim cu usurinta activitatile zilnice.
Desi nu exista nici o dovada ca anumite alimente pot provoca arsuri la stomac, multe alimente alcaline ne va ajuta cu siguranta pentru a limita disconfortul si nivelurile mai scazute ale aciditatii gastrice.
Alimentele bogate in potasiu
Potasiul joaca un rol important in organism pentru contractiile musculare normale. Arsurile la stomac sunt cauzate de inchiderea incompleta a valvei care se conecteaza cu esofagul si stomacul, iar alimentele bogate in potasiu poate rezolva aceasta problema. Exista multe produse potrivite pentru a stinge senzatie de arsura – lamai, banane, miere, cartofi dulci, mere, otet de cidru de mere, etc.
Lamaia nu ar trebui sa cauzeze arsuri la stomac, dar dovezile stiintifice arata exact opusul – aciditatea moderata a lamaiei ajuta la neutralizarea acizilor din stomac.
Alte alimente, cum ar fi miere, pepene galben, mere poate proteja, de asemenea, cu arsurile la stomac daca sunt consumate in fiecare zi.
Otetul de cidru de mere este unul dintre cele mai rapide optiuni si cel mai eficient pentru a reduce aciditatea. Cu toate acestea, in cazul in care acestea sunt grave, putem lua doua linguri de otet de cidru de mere diluate intr-un pahar cu apa.
Fructe si salate
Legumele crude sunt, in general, alcaline si contin multe enzime digestive. Ele ajuta la aciditatea stomacului in comparatie cu legumele crude – pentru ca tratamentul termic este schimbat din continutul alcalin.
Fructele crude, cum ar fi ananas, papaya si merele contin, de asemenea, anumite enzime care ajuta digestia si calmeaza, prin urmare, arsurile la stomac.
Mai multe despre nutritie si alimente sanatoase citesti aici.
Bicarbonat de sodiu
Desi bicarbonatul de sodiu nu este doar “hrana”, este deosebit de eficienta pentru stingerea acizilor. Trebuie doar sa dizolvati o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si sa beti amestecul. Acest lucru va va scuti de simptome imediate. Deoarece bicarbonatul de sodiu este alcalin pe deplin, actioneaza rapid si ajuta alcalinitatea totala a ”captuselii” interioare a stomacului.
Produse integrale
Unele cereale, cum ar fi quinoa, mei si produse din cereale integrale sunt bune pentru acizii – din cauza continutului sau ridicat de potasiu. Aceste cereale pot inlocui faina rafinata. Ele sunt, de asemenea, bogate in proteine, vitamine B, calciu si alte elemente nutritive, astfel incat produsele alimentare sunt foarte importante pentru persoanele care sufera de arsuri la stomac frecvente.
Alimentele bogate in calciu
Calciul ajuta la limitarea secretiei de acizi din stomac si, prin urmare, acestea contin materiale prime minerale care au ajutat la boli similare. Alimente cum ar fi lapte, broccoli, varza, branza si altele calmeaza arsurile din interiorul stomacului.
Combinatia alimente bogate in calciu si potasiu, cum ar fi laptele si mierea are un efect foarte bun. Nu este surprinzator, ca carbonatul de calciu este disponibil pe scara larga si este vandut in farmacii.
Peste si fructe de mare
Fructele de mare, in special pestele sunt benefice pentru arsurile la stomac. Pestele si fructele de mare contin acizi organici specifici – taurina. La fel ca si alimentele bogate in calciu, taurina ajuta la reducerea productiei de acizi din stomac.