Cum sa te pregatesti pentru implantul dentar – ce trebuie sa stii

dental-implants-700x525In ultimul timp, dezvoltarea tehnologiei si a meterialelor folosite in cabinetele stomatologice a dus la o cerere foarte mare de implanturi dentare. Acestea inlocuiesc cu succes dintii afectati asupra carora nu se mai pot face interventii simple de plombare si nu fac nici o diferenta intre dintii naturali si cei inlocuiti, din punct de vedere al formei sau al culorii. Cei care apeleaza la un implant dentar pot fi siguri ca in urma interventiei se vor bucura de noua dantura ca de cea naturala.

Numarul de implanturi dentare a crescut foarte mult in ultimul timp deoarece este cea mai eficienta metoda de inlocuire a dintilor lipsa sau a celor prea afectati incat sa mai poata fi salvati.

Cum sa te pregatesti pentru un implant dentar

Inlocuirea dintilor lipsa sau foarte afectati este o operatiune care dureaza destul de mult, de aceea trebuie tinut cont de cativa factori atunci cand este necesar un implant dentar.

1. Alegerea cabinetului stomatologic in care va avea loc interventia trebuie facuta cu mare atentie. Este indicat a se tine cont ca trebuie sa se ajunga usor la cabinet deoarece vor fi necesare mai multe vizite la acesta. De asemenea, trebuie sa fie unul din cabinetele mari, cu referinte foarte bune si care poate oferi in caz de nevoie si servicii de parodontologie.

Citeste si:  Intretinerea Implanturilor Dentare

2. Informarea despre implanturi dentare este urmatorul lucru despre care orice pacient trebuie afle detalii:

  • ce reprezinta implantul dentar. Acesta este un dispozitiv medical in forma de surub, fabricat din zirconiu sau titan care se insereaza in os si care serveste ca baza pentru inlocuirea dintilor lispa sau prea afectati. Peste acest dispozitiv se aplica noii dinti, care vor fi facuti din diverse materiale in functie de cererea clientilor. Acestia vor fi extrem de rezistenti si pot dura chiar si o viata intreaga daca sunt ingrijiti cu atentie.
  • durata implantului. Acest aspect trebuie discutat cu medicul stomatolog, deoarece durata difera de la un pacient la altul in functie de cat de afectati sunt dintii, dar si de cati dinti trebuie inlocuiti.
  • pretul. Acesta poate diferi in functie de complexitatea lucrarii, dar si de materialele folosite. Pe site-urile cabinetelor stomatologice se pot gasi preturi generale, dar un pret final poate fi calculat cu exactitate numai de catre medicul care se ocupa de inlocuirea dintilor.

3. Inainte de a se apela la impantul dentar, trebuie sa se discute cu doctorul stomatolog despre diverse boli sau afectiuni (gen boli de inima, diabet, etc). De asemenea, medicul stomatolog trebuie sa stie daca se urmeaza vreun tratament deoarece acesta poate afecta anestezia.

Citeste si:  Abdomen acut – simptome si tratament

4. Aflarea tuturor informatiilor necesare legate de implanturi dentare de la medicul stomatolog. Acesta este obligat sa dea pacientului absolut toate informatiile necesare in legatura cu acet tip de procedura, clarificand orice nelamurire.

Alegerea cabinetului stomatologic la serviciile caruia se va apela tine numai de preferintele celor care trebuie sa apeleze la acest gen de interventii stomatologice. Este recomandat ca, indiferent ca se doreste plombarea unui dinte sau ca este necesar un implant dentar, alegerea cabinetului sa se faca numai dupa ce s-au obtinut informatii despre acesta, indiferent de sursa.