Cum mai poti slabi in ziua de azi?

Cum mai poti slabi in ziua de azi?Daca pana acum nu am tinut cont de grupa de sange pe care o avem, nutritionistul Peter D’Adamo este cel care trage primul “semnal de alarma” in legatura cu acest aspect. Acesta ne atentioneaza ca regimul alimentar pe care il urmam trebuie sa tina cont si de grupa sanguina avuta, deoarece aceasta ne influenteaza organismul. Doar urmand un regim alimentar adecvat tipului de sange vom reusi sa dobandim o stare de sanatate mai buna, sa avem un corp mai bine definit si sa fim mai energici.

 

Sincer sa fiu aceasta dieta suna foarte bine asa ca am inceput sa ma documentez si am tras cateva concluzii importante dupa ce am citit acest articol. Consumand alimente care nu sunt compatibile cu grupa noastra de sange reusim sa afectam un anumit organ sau un sistem al corpului nostru, din acest motiv legatura dintre incarcatura genetica si lectine trebuie sa fie cea care ne stabileste stilul alimentar. De asemenea este foarte important sa consumam alimente organice, proaspete, sa mancam in cantitati moderate si sa evitam stilul de viata sedentar.

Persoanele care au grupa de sange 0-1 sunt cunoscute ca fiind chiar primele persoane care au aparut pe pamant, vanatorii, acestea fiind in acelasi timp si cele mai raspandite. Acestia consumau aproape in exclusivitate produse alimentare de origine animala, aciditatea gastrica permitandu-le sa digere cu usurinta carnea. Din acest motiv persoanele care au grupa sanguina 0-1 pot consuma proteine de origine animala, acestea trebuie insa sa evite cerealele, lactatele si carbohidratii.

Citeste si:  Ce este "Baby Blues"? Tratament Baby Blues

Treptat lumea a evoluat si astfel agricultura a devenit raspandita pe intregul mapamond, dezvoltandu-se astfel si persoanele care au grupa sanguina A-2. Acestea trebuie sa aiba o dieta axata pe consumul de fructe si legume, iar produsele de origine animala si lactatele trebuie consumate in cantitati moderate. Nomazii au inceput sa castige popularitate, acestia au beneficiat de un metabolism foarte bun reusind sa se adapteze usor fiecarui mediu.

Astfel s-a dezvoltat grupa de sange B-3, iar persoanele care au aceasta grupa sanguina pot opta pentru un regim alimentar echilibrat si diversificat, neavand foarte multe restrictii alimentare. Cea mai “tanara” grupa sanguina si cea mai putin raspandita este AB-4, si anume enigmaticii. Aceste persoane trebuie sa adopte un regim alimentar care sa reprezinte o combinatie dintre regimurile grupelor A-2 si B-3. Voi ce grupa sanguina aveti si pe ce alimente se axeaza dieta voastra?