4 Indicii ca ai ales firma de gazduire web nepotrivita

gazduire-web-2_1280x854Serviciile de gazduire web prezente pe piata din Romania par foarte asemanatoare pentru un necunoscator. Astfel, din dorinta de a economisi o parte cat mai mare din buget, poti avea tendinta de a alege direct solutia cea mai ieftina. Totusi, aceasta nu este neaparat decizia cea mai buna. Fiecare pachet de hosting are o serie de limite si nu intotdeauna ai parte de toate resursele necesare pentru sustinerea si dezvoltarea sanatoasa a unei afaceri online. Iata 4 semne ca ar trebui sa te muti de la compania din prezent!

  1. Viteza de incarcare scazuta

Daca site-ul tau se incarca greu cand il accesezi, sunt sanse mari ca si alti vizitatori sa aiba parte de aceeasi experienta. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu au suficienta rabdare pentru a astepta mai mult de 3 secunde sa acceseze o pagina. Astfel, din cauza serviciului slab de gazduire web, poti pierde o mare parte dintre ei intr-un timp scurt. In plus, viteza este un factor important de ranking in motoarele de cautare. Daca iti doresti sa obtii o pozitie cat mai buna in Google, pe partea de SEO trebuie sa ai in vedere acest aspect. Scaneaza timpii de raspuns folosind un tool precum GTmetrix si asigura-te ca se afla intr-un interval optim. Daca nu se intampla acest lucru, in mod sigur exista si alte variante pe piata pe care sa le iei in calcul.

  1. Intreruperile frecvente
Citeste si:  Windows 11: tot ce trebuie sa stii

Indiferent ce fel de produse sau servicii vinzi, scopul unei afaceri online este de a transforma vizitatorii in clienti. Acest lucru nu se poate face insa daca site-ul tau are perioade lungi in care ramane inactiv. De aceea, verifica perioada de uptime de la furnizor. Indicat este ca furnizorul de gazduire web sa garanteze un procent de 99,99%. Tine cont de faptul ca uneori inactivitatea poate fi cauzata de un numar mare de clienti pe hosting-ul shared, ce duce la suprasolicitarea resurselor. Daca intampini o asemenea problema, anunta imediat suportul tehnic despre incidentul neplacut. In cazul in care lucrurile raman la fel, te poti orienta catre alta companie.

  1. Reputatia negativa

Daca ai optat pentru un serviciu de gazduire web partajata, probabil stii deja faptul ca imparti serverul cu alte site-uri. Drept urmare, cand acestea desfasoara actiuni care sunt asociate cu spamul sau contacteaza virusi, este posibil ca si tu sa fii afectat. Riscul unui astfel de incovenient poate fi redus daca alegi o firma care sa ia masurile de securitate necesare. Alege un pachet de hosting in care sa fie inclus procesul de back-up automat si protectie anti-DDoS. Acestea te pot ajuta sa treci peste atacurile cibernetice mai usor, deoarece firewall-ul activ blocheaza o parte semnificativa dintre ele. De asemenea, colaboreaza cu o companie care nu aglomereaza serverele si nici nu gazduieste site-uri care nu sunt de incredere.

  1. Suportul limitat
Citeste si:  Pro și contra - totul despre aplicațiile de pariuri online

Daca echipa de asistenta nu este disponibila 24/7, ce vei face atunci cand apare o eroare la serverul de gazduire web in timpul noptii? In astfel de situatii neprevazute, problemele trebuie sa fie rezolvate rapid. In caz contrar, o sa pierzi din trafic si credibilitate. Cu siguranta stii cat de neplacut este sa astepti pana cand iti raspunde cineva la un mesaj. Calitatea suportului tehnic face adesea diferenta intre furnizorii seriosi si cei care nu ofera servicii profesioniste.

Cum sa alegi cea mai buna companie de hosting?

Serviciul de hosting este rampa de lansare in mediul online. Deschiderea unui site necesita o serie de resurse specifice. Daca intampini probleme cu serviciile de gazduire web, ia in calcul schimbarea furnizorului. Acesta poate fi un pas important pentru sustinerea si dezvoltarea afacerii tale!