MacBook Air, Pro si Mac mini M1: data lansarii, pret, fisa tehnica…tot ce trebuie sa stii

MacBook Air, Pro si Mac mini M1…Apple tocmai a dezvaluit primele trei modele de Mac care beneficiaza de noul procesor, bazat pe arhitectura M1/ARM. Descopera in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre MacBook Air, MacBook Pro si Mac mini M1, echipate cu procesorul M1.

Procesor nou

Dupa cum stii deja, Apple se pregateste sa renunte complet la procesoarele Intel. Trebuie sa spunem ca, de-a lungul vremii, procesoarele dezvoltate de Apple pentru iPhone-uri si iPad s-au bucurat de o reputatie excelenta.

Primele modele de MacBook-uri cu noul procesor au fost lansate din noiembrie 2020. Preturile sunt urmatoarele:

• MacBook Pro 13″ cu procesor M1 incepand cu 1 449 €;
• MacBook Air este propus la un pret incepand cu 1 129 €;
• Cat despre Mac mini, pretul sau este de 799 €;

Punctul comun al celor trei modele noi este noul procesor M1 si prezenta unei memorii unificate, partajata intre CPU, GPU si Neural Engine. Performantele oferite sunt ridicate, consumul energetic este redus pentru a livra o autonomie inedita pe modelele portabile.

Ce se schimba odata cu noul MacBook Air?

Principala noutate cu care vine MacBook Air este sosirea unor performante de necontestat odata cu noul procesor M1 si unui design care permite o racire pasiva, fara niciun fel de ventilator. Interesul este acela ca acest laptop sa nu emita niciun zgomot atunci cand incepe sa se incalzeasca. Apple a lucrat in egala masura si la marginile ecranului, dotat cu TouchID, la fel ca si in cazul gamei Pro. Autonomia trece de la simplu la dublu spre deosebire de modelele precedente, pentru un total de 18 ore.

Citeste si:  Atingerea Excelenței în IT: Cum Modelează GoIT Viitorul Educației Online

Surpriza placuta oferita de MacBook Air este pretul sau de plecare, care scade cu 130 de euro. Datorita noului procesor M1 noul Mac devine de invincibil. Dispune de o putere de calcul de trei ori mai mare decat modelele precedente. Ce parere ai despre noile modele oferite de Apple?