Cum se pune un formular de sondaj in Blogger

Multi bloggeri incepatori se intreaba cum se poate pune un formular de sondaj in articol pe Blogger (blogspot). O sa va prezint un tutorial pentru el, in felul acesta va fi util si pentru alti necunoscatori.

Ce trebuie sa facem:

3

1. Mergeti la Aspect –> Elemente de pagina –> Adaugati un obiect gadget si dati clic pe Sondaj.

2. In pagina de configurare a sondajului scrieti raspunsurile si setati data si ora de incheiere a sondajului.

Atentie: Aveti grija cum faceti setarile sondajului pentru ca nu veti mai putea sa le modificati.
Puneti o intrebare si salvati gadget-ul. El va aparea in sidebarul blogului.

3. Intrati pe blogul vostru si dati un clic dreapta. Din meniul ce apare in urma click-ului, alegeti sa vedeti sursa paginii. (Firefox – View page source)

4. In pagina deschisa care contine codul html al sablonului trebuie sa cautati exact cuvintele care compun intrebarea pusa de voi in sondaj.

Exemplu: Daca intrebarea voastra ar fi – Cum vi se par modificarile noului cod rutier? – atunci vor trebui cautate in cod exact aceste cuvinte.

Pentru a cauta mai usor in cod se poate folosi combinatia de taste Ctrl+F. Se v-a deschide o caseta de cautare unde trebuie sa copiati intrebarea si sa dati Next sau Search next.

Citeste si:  Cum sa actualizam driverele

5. Dupa ce gasiti intrebarea, al doilea rand de cod, in jos, este codul care ne trebuie noua. Va arata cam asa:1

6. Selectati codul, dati clic dreapta si apoi Copy. Acum nu trebuie decat sa va duceti la articolul pe care il scrieti, sa intrati in modul Editati html al editorului de text si sa dati Paste la cod acolo unde doriti sa apara formularul de sondaj.

Dupa ce publicati articolul puteti sa stergeti din sidebar gadgetul cu formularul de sondaj. El v-a ramane insa in postarea voastra si va funtiona corect.

2

Salvează