3 tipuri de baccarat la cazinourile online

baccaratUn joc clasic și popular de casino, Baccarat este nu doar distractiv de jucat, cât mai ales ușor de înțeles. Folosit și disponibil în întreaga lume, pe platformele online, acesta a devenit cunoscut mai ales de când a fost subiect de film în mai multe producții de la Hollywood. Cu un farmec aparte care amintește de nebunia euforică de la Las Vegas, jocul este disponibil în mai multe variante, care se diferențiază față de versiunea clasică prin mici artificii care pot face totul mai intens sau mai puțin dinamic – depinde de ceea ce cauți sau de cât de multe cunoști, desigur.

Totuși, regulile jocului rămân aceleași în principiu. Pe scurt, după ce se fac pariurile la masa de Baccarat, se împart două mâini care vor avea câte două cărți – acestea sunt mâna jucătorului și mana băncii. Tu va trebui să ghicești care dintre participanți va avea un total de 9 sau o sumă cât mai aproape de acest număr – se poate paria pe mâna băncii, mâna jucătorului sau pe egal. Ca să știi și ce se întâmplă, trebuie să știi cum se punctează fiecare carte (valorează 0 cărțile cu figuri sau decarii, 1 valorează așii, toate celelalte au fix valoarea scrisă pe acestea). Desigur, dacă valoarea unei mâini va fi de peste 10, se ajustează totalul scăzând – dar și aici va trebui să aprofundezi tu regulile, ca să nu fii luat pe nepregătite cu nimic. Așadar, fără alte introduceri, iată care sunt cele mai populare versiunie de joc atunci când vine vorba despre baccarat online.

Citeste si:  Cum sa transformi o rochie simpla intr-o tinuta eleganta

Chemin de Fer

Considerat a fi unul dintre cele mai vechi variante de Baccarat, jocul Chemin de Fer (numele jocului este o aluzie a faptului că la începuturi, cărțile de joc erau păstrate într-o cutie confecționată din fier) a ajuns să fie tot mai răspândit în întreaga lume, ca urmare a interesului pentru acesta, ceea ce îl face și mai popular decât jocul clasic. Pentru acesta jucătorii folosesc șase pachete de cărți amestecate împreună, iar aici jucătorii așezați la o masă ovală pot face pariuri unul împotriva altuia. Ceea ce nu îl face tocmai preferat este faptul că fiecare jucător ar putea fi, pe rând, bancher, ceea ce îi conferă o anume unicitate.

Deși această versiune de Baccarat nu este populară în SUA, este binecunoscută în cazinouri din toată Europa, în special în Franța. Principala diferență dintre Chemin de Fer și alte jocuri de Baccarat este că joci împotriva unui alt jucător, nu împotriva dealerului. Este important să știi când să îți schimbi și adaptezi stilul de joc pentru a-ți debusola adversarul, iar câteodată este recomandat să ceri o a treia carte.

Punto Banco

Cu reguli simple, Punto Banco este, conform statisticilor cea mai jucată variantă de Baccarat, disponibilă în multe cazinouri online de top din SUA. Aici se folosesc șase până la opt pachete de cărți de joc – are unul dintre cele mai mici avantaje, adică 1.24%; un pariu la egalitate plătește 8 la 1 și are un avantaj de 14,4%.

Citeste si:  Ce trebuie sa stiti despre fotografie

Dealer-ul va fi întotdeauna bancherul, iar jucătorul va putea să parieze fie pe el însuși, fie pe bancă, fie pe scrotul de egalitate. Jocul mai este cunoscut și sub denumirea de Baccarat American, pentru că are origini din această regiune.

Baccarat Banque

O versiune cu vechime, care mai este cunoscută și drept „à Deux Tableaux”, Baccarat Banque se joacă la două mese, de unde și această alternativă de nume. Astfel, aici banca va juca împotriva a două mâini, a tuturor jucătorilor pe o masă unde sunt dispuse șapte locuri la capătul fiecăreia – jucătorii pot alege dacă vor să-l provoace pe dealer.

Totuși poziția bancherului este una mai permanentă și se menține până când toate cărțile de joc au fost împărțite sau până când se decide să se retragă poziția. La începutul unei runde, bancherul împarte trei cărți de joc cu fața în jos, o carte celui mai apropiat jucător în stânga și dreapta și partea bancherului. Dacă partea jucătorului câștigă, se câștigă o plată de 1:1.

Concluzie

Baccarat este un joc de cazinou clasic și profitabil, care este disponibil în diferite variante. Dacă vrei să-ți răspundem noi ce variantă sa alegeți, din păcate nu îți putem spune ceva concret, pentru că totul este subiectiv, în funcție de ce așteptări avem sau ce oportunități se ivesc. Dar credeam că înainte de orice trebuie să cunoști foarte bine regulile de joc, să încerci versiuni demo pentru fiecare ca să îți dai seama ce anume se mulează mai bine nevoilor tale – trebuie să iei în considerare diferite strategii de pariere, atunci când verifici cel mai bun joc de jucat.

Citeste si:  Organizează o petrecere plină cu surprize pentru copilul tău 

O altă modalitate de a evalua este să-i verifici marginea casei și să-l alegi pe cel cu cel mai mic avantaj al casei.

Alte două versiuni despre care ți-am recomanda să citești mai multe sunt Baccarat American și Baccarat European.