Cum alegi cuptorul cu aburi potrivit

Inainte de a alege un cuptor cu aburi, este important sa te gandesti la tipul de gatit preferat. Este esential sa alegi un cuptor care nu numai ca iti satisface cerintele de spatiu si buget, dar si nevoile tale ca bucatar. Asadar, iata cateva criterii pentru alegerea unui cuptor cu aburi.

Dimensiunea

Alege un cuptor cu aburi compact daca locuinta este de dimensiuni mai reduse. Aceste modele te ajuta sa economisesti si spatiu combinand functiile unui cuptor cu microunde si ale unui cuptor cu aburi intr-o singura unitate.

Un cuptor cu aburi cu o capacitate de aproximativ 20L pana la 50L va fi interesant. Daca ai o familie mai numeroasa sau gatesti adesea pentru grupuri mari de persoane, ar fi intelept sa investesti intr-un model mai mare.

Unele cuptoare cu aburi sunt concepute pentru a fi instalate in peretele bucatariei si au, de obicei, o latime de aproximativ 60 cm. Nu uita sa masori spatiul disponibil in bucatarie si sa te asiguri ca acesta corespunde dimensiunilor produsului inainte de a-l cumpara.

Temperatura

Intervalul de temperatura al cuptoarelor cu aburi poate varia. In mod obisnuit, cuptoarele cu aburi ofera o gama de temperaturi cuprinse intre 100°C si 300°C. Regulile pentru gatitul cu aburi sunt complet diferite fata de gatitul conventional – asigura-te ca citesti cu atentie manualul produsului inainte de a incepe sa il folosesti.

Citeste si:  Diferente intre cauciucurile de vara si cele All-Seasons

Sticla usii cuptorului

Majoritatea cuptoarelor au geamuri duble, adica doua straturi de sticla in usa cuptorului. Cu toate acestea, unele ofera geamuri triple sau chiar cvadruple. Acest lucru are doua avantaje. Ajuta la mentinerea caldurii in interiorul cuptorului pentru o gatire mai eficienta si ajuta la mentinerea racoroasa a partii exterioare a usii cuptorului in timp ce cuptorul este in functiune.

Rezervorul de apa

Cuptorul cu aburi trebuie umplut cu apa potabila rece si proaspata inainte de fiecare utilizare. Majoritatea modelelor sunt prevazute cu un indicator al rezervorului de apa care va va spune cand este timpul sa il umpli.

Sursa: https://pepseo.fr/comment-choisir-un-four-a-vapeur/