Cum să ții la distanță ridurile și părul despicat? Lenjeria de pat contează mai mult decât ai putea crede

Cum să ții la distanță ridurile și părul despicatPentru a ne bucura de un nivel ridicat de energie, de vitalitate, de poftă de viață și de putere de muncă, somnul este foarte important. Contează foarte mult să ne oferim cele 7-8 ore de somn, dar la fel de mult contează și calitatea somnului. Degeaba petrecem 8 ore în pat, dacă mijlocul nopții ne prinde cu ochii pe tavan. O modalitate de a vă asigura o bună calitate a somnului implică alegerea celor mai calitative produse pentru pat, asta incluzând o saltea confortabilă și adecvată poziției în care dormim cel mai des, pilote și perne excelente, dar și așternuturi de pat superioare. S-ar putea să nu credeți că lenjeria de pat are un mare impact asupra calității somnului, dar în realitate, lenjeriile de pat din bumbac oferă o serie de beneficii.

Iată principalele motive pentru care lenjeriile de pat fabricate din bumbac sunt atât de recomandate:

Bumbacul este un material respirabil

Bumbacul este un material pur și natural, iar atunci când este utilizat pentru fabricarea lenjeriilor de pat, rezultă o lenjerie respirabilă. În fiecare noapte, pe măsură ce dormim, temperatura corpului nostru se schimbă. Cu siguranță, v-ați trezit cel puțin o dată înfierbântat, transpirat și cu mare nevoie de puțin aer rece. În mod natural, bumbacul va absorbi căldura emanată de corpul nostru pe tot parcursul nopții, ceea ce ne asigură un somn uscat și răcoros. Pe lângă faptul că lenjeria de bumbac ne oferă un somn răcoros vara, ne oferă confort termic pe parcursul iernii. La polul opus, poliesterul, care este un material artificial, absoarbe căldura corpului și o reține, de aici și senzația de fierbințeală din timpul nopții.

Citeste si:  Cum alegi angrenajele potrivite pentru aplicatia ta?

Bumbacul este prietenos cu pielea

Cearșafurile din bumbac proaspete și curate oferă o senzație grozavă. Dacă aveți pielea sensibilă, atunci veți dori să evitați pe cât posibil să o iritați în timp ce dormiți. Bumbacul este în mod natural hipoalergenic, deci are o asociere limitată cu orice alergie și nu provoacă iritații sau mâncărimi, îmbunătățind astfel calitatea vieții. De asemenea, dacă prețuiți aspectul unui ten mereu tânăr, luminos și lipsit de riduri, încercați să înlocuiți fețele de pernă din bumbac obișnuit cu fețe de pernă din bumbac satinat. Accesați https://adorrahome.com/collections/fete-de-perna-50x70cm pentru a achiziționa cu mare ușurință fețe de pernă premium, din bumbac satinat, care contribuie la o piele netedă, dar și la un păr fin și moale, cu mai puține fire despicate și cu zero noduri la trezire. Bumbacul satinat are un finisaj neted, aproape mătăsos, se simte foarte luxos și este un adevărat răsfăț pentru piele și păr.

Bumbacul este un material durabil

Pe lângă faptul că o lenjerie de pat din bumbac contribuie la o bună calitate a somnului, la o piele sănătoasă și elastică și la un păr mătătos, iată că lenjeria din bumbac este și foarte durabilă, ceea ce poate însemna economii semnificative pe termen lung. Poate fi tentant să alegeți o alternativă mai ieftină, deoarece bumbacul, în special bumbacul de înaltă calitate, va costa puțin mai mult. Totuși, merită să luați în considerare durata de viața a lenjeriei. Un set de lenjerie de pat din bumbac natural poate dura aproape de două ori mai mult decât orice alternativă sintetică, așa că nu va trebui să înlocuiți lenjeria în mod frecvent.

Citeste si:  De ce sa cumperi flori de la o florarie online

Necesită întreținere redusă

Majoritatea tipurilor de lenjerie de pat din bumbac pot fi spălate la mașină, la 40 de grade Celsius și chiar și la 60 de grade. Evitați să amestecați bumbacul cu materiale sintetice și, în mod ideal, lenjeria de pat ar trebui spălată individual. Astfel, lenjeria va fi spălată mai bine și nici nu veți supraîncărca mașina. Nu sunt necesari detergenți speciali și, în plus, lenjeria de pat din bumbac poate fi uscată în uscătorul electric. Scoateți lenjeria din uscător cât este încă ușor umedă pentru a reuși să o călcați mai ușor.