Nostalgia Testoaselor Ninja

testoasele ninjaVa mai aduceti aminte de testoasele ninja ? Nu-i asa ca sunt superbe chiar si acum, in zilele noastre ? In anii ’80, viata mea s-a rotit doar in jurul lor, am avut chiar si jocuri Nintendo cu testoasele. Ei au definit in totalitate viata mea de tanar ! Deci, nu a fost o surpriza pentru familia mea, cand la varsta de aproximativ 8 ani, mi-am dorit sa devin si eu o testoasa ninja. La varsta respectiva mi-am dorit acest lucru mai mult decat orice altceva din lume. Alti copii a vrut sa devina pompieri, politist, soldati, etc, insa eu am vrut sa fiu un ninja ca Raphael, Donatello, Leonardo sau Michelangelo.

Insa, din pacate, spre deosebire de alte profesii, in acest caz nu a existat si nu exista nici astazi nici o pregatire reala cu ajutorul caruia cineva ar putea sa ajunga un ninja, mai ales un ninja mutant in stilul testoaselor ninja. De multe ori, imi amintesc, cat de descurajat am fost atunci cand mi-am dat seama ca e vorba despre o cariera care va ramane vesnic doar un vis. Insa in acele vremuri nu prea ascultam de parintii mei in aceasta privinta precum nici de celelalte persoane mai mature care incercau sa-mi explice realitatea, eu priveam cu mare atentie in continuare desenele animate pentru a vedea cum au ajuns testoasele ninja cea ce sunt. Testoasele mele preferate erau Donatello si Raphael si imi aduc aminte cat de bucuros am fost atunci cand testoasele au reusit sa duca la bun sfarsit planurile lor.

Citeste si:  Buna Vestire 2018 - Acatistul Maicii Domnului

Probabil toate cele povestite mai sus n-ar fi avut loc daca am fi fost crescut in ideologia Romaniei al anilor ’80, deoarece in vremea respectiva in Romania domina comunismul totalitar care printre altele controla cu mana de fier chiar si canalele de televiziune. Insa, din fericire in anul 1989 granitele au fost redeschise astfel a fost posibila “patrunderea” testoaselor ninja si in Romania. Si analizand programul canalelor de desene animate respectiv analizand oferta marilor magazine care comercializeaza jucarii si articole pentru copii am ajuns la concluzia ca cele patru testoase ninja s-au inscris pe lista clasicilor si in Romania. Dupa o scurta analiza am ajuns la concluzia ca acum deja pot fi cumparate si in Romania figurine testoasele ninja apartinand celor mai noi recente colectii impreuna cu alte jucarii de rol bazate pe testoasele mutante, si acest lucru in opinia mea confirma faptul ca exista multi copii si in Romania care vor sa devina si ei testoase ninja, exact cum mi-am dorit si eu in copilarie. Un alt exemplu pot fi canalele de desene animate, care dupa cate observ includ mereu in programul lor seriale cu testoasele.

Din pacate insa, copilaria e o stare trecatoare, iar astfel mai curand sau mai tarziu basmele nu vor mai avea acelasi farmec, iar realitatea va devenii factorul principal al vietii. Dar imi aduc aminte si astazi cu nostalgie despre intamplarile pe care le-am trait in costumul meu preferat Donatello, imi aduc aminte ca odata chiar m-am dus la scoala in acest costum.

Citeste si:  Unde calatorim ieftin in septembrie?

Insa pentru mine nu e totul pierdut ! Nu, pentru ca din cand in cand mai apar si filme cu testoasele ninja, altele decat cele animate, iar aceste filme imi plac si mie ! Si, uitati, asa se poate prelungii copilaria !