Lucrurile de nebanuit care iti distrug dintii

Stafidele, guma, sucurile chiar si cele fara zahar, sucurile de citrice, ceaiurile de fructe, deshidratarea…. gesturi in aparenta inofensive care provoaca totusi o multime de probleme atunci cand vine vorba despre frumusetea dintilor.

Descopera repede citind acest articol care sunt lucrurile de evitat atunci cand vrei sa ai un suras perfect, demn de o reclama la Colgate.

Care sunt obiceiurile care iti pot distruge dintii?

Consumul de fructe uscate. Fructele uscate precum stafidele sau caisele uscate contin o multime de zahar. Deci vor crea un teren favorabil pentru aparitia cariilor.

Consumul de bauturi gazoase si fara zahar. Ai impresia ca doar bauturile gazoase sunt periculoase pentru dintii tai? Ei bine, nu e chiar asa. Expertii afirma ca bauturile fara zahar, chiar si ele, sunt foarte periculoase pentru dinti, deoarece iti imbiba dintii intr-un mediu acid.

Deshidratarea. Stiai ca se recomanda sa bei in jur de 8 pahare de apa pe zi? Si nu degeaba. Gura uscata poate sa aiba efecte nefaste asupra dintilor tai. Atunci cand este mai putina saliva in gura protectia dintilor nu este asigurata si creste riscul de a aparea cariile.

Consumul de suc de cicitice. Sunt foarte acide si pot eroda smaltul dintilor odata cu trecerea timpului.

Consumul de ceai de fructe poate sa fie si el nefast pentru dinti. Unele arome de ceaiuri pot sa acelereze deteriorarea dintilor. Mai ales cele care contin lamaie sau zmeura.

Citeste si:  Rezervatiile naturale din judetul Valcea

Alte obiceiuri care iti distrug dintii.

Daca te speli pe dinti prea puternic sau prea energic, nu vei avea dinti ma curati, ci dinti mai fragili. In plus, dintii vor deveni mai sensibili si gingiile mai iritate.

Rosul unghiilor. Un lucru care nu este deloc igienic si care iti poate distruge dintii, deoarece vei contribui la distrugerea stralucirii si smaltul dintilor.