2018 a fost un an excelent pentru piata jocurilor pe PC, mobile si console. Cum va fi 2019?

piata de jocuri 2018Jocurile au ajuns sa fie mai mult decat un simplu mod de petrecere a timpului liber. Acestea au devenit pasiune pentru unii si sport sau loc de munca pentru altii. Mai toate jocurile mari organizeaza concursuri la nivel mondial, cu premii in bani si cu milioane de jucatori.

In anul 2018 s-a ajuns la un apogeu. Jocuri precum Fortnite sau PUBG au cucerit publicul prin actiunea pe care o ofera si au atras extrem de multi beni in piata.

Care sunt cifrele anului 2018?

Se pare ca valoarea totala a jocurilor video din 2018 a ajuns la aproape 135 de miliarde de dolari. Este cu 11% mai mare decat cea din 2017 si vine cu o serie de surprize, in conditiile in care piata jocurilor de mobil aduna nu mai putin de 47% din intreaga suma.

In general, oamenii nu mai cumpara jocuri pe dispozitive fizice, ci le descarca online. Cei care le achizitioneaza fizic o fac, in cea mai mare parte, pentru console.

Exista cateva nume de jocuri care s-au remarcat:

  • Red Dead Redemption 2 este cel mai bine primit joc al anului 2018 si are o nota incredibila: 97 din 100. Este o valoare impresionanta pentru un joc, iar acest lucru se oglindeste in vanzarile sale: 725 de milioane de dolari in doar primele 3 zile de la lansare. De partea cealalta, cea mai mica nota a avut-o Wild West Online: 29/100.
  • Cei mai multi jucatori inregistrati pe o platforma sunt castigati de Fortnite, cu peste 200 de milioane. Dintre acestia, sunt activi aproximativ 70 de milioane lunar, ceea ce nu este deloc de neglijat. Tot Fortnite este si cel mai discutat joc, cu peste 70000 de articole scrise la nivel mondial despre el.
  • PUBG este jocul care atinge frecvent cei mai multi oameni prezenti in acelasi timp pe platforma si reuseste sa bata recordul cu numarul celor care cauta pubg hacks. Este unul dintre jocurile care arata ca popularitatea shooterelor este foarte mare. Acelasi PUBG reuseste sa fie in topul celor mai descarcate jocuri pentru mobil, cu 166 de milioane de descarcari. Totusi se afla abia la jumatatea celui mai popular joc de mobil: Helix Jump. Acesta a avut 328 de milioane de descarcari.
Citeste si:  Apple se intereseaza de parbrizele conectate

Care sunt problemele anului 2018?

Conform celor de la https://battlelog.co/, una dintre problemele gamingului este faptul ca nu aduce idei noi de jocuri, ceea ce este pacat, in conditiile in care atunci cand apar astfel de idei, precum a fost PUBG, rezultatele sunt impresionante. Cele mai multe jocuri noi, originale, au fost publicate de Sony: 10 titluri.

Se lanseaza, insa, foarte multe continuari si reboots ale jocurilor vechi.

Gamingul are toate sansele sa creasca si nu se refera doar la vanzari, ci si la tot ce inseamna competitii. Exista deja competitii de eSport si de streaming care se organizeaza pe stadioane, iar jucatorii profesionisti castiga sume impresionante de bani. Tocmai de aceea, asteptam cu nerabdare tot ceea ce urmeaza sa se intample in domeniu.