Windows 11 este disponibil: noutatile aduse de aceasta actualizare majora

Dupa o serie de teste in cadrul programului Windows Insider, Microsoft lanseaza o actualizare majora pentru Windows 11 initulata in mod sobru Windows 11 2022.

Stiam deja ca Microsoft pregateste o actualizare importanta sub numele de Windows 11 22H2. In cele din urma a optat pentru un nume mai sobru si mai usor de retinut, Windows 11 2022. Aceasta noua versiune este disponibila deja pentru descarcare gratuita si vine cu o multime de noutati.

Noutatile aduse de actualizare

Pentru a-si prezenta asa cum se cuvine noua versiune de Microsoft, Windows pune accentul pe imbunatatirea performantelor si mai ales pentru o securitate sporita in special datorita Smart App Control care permite verificarea mai eficienta a autentificarii aplicatiilor instalate pe PC.

Insa noutatile care vor atrage atentia utilizatorilor se refera in special la schimbarile de interfata. Meniul de Start este complet schimbat, poate fi personalizat cu usurinta cu foldere noi. Un meniu apare in partea de sus a ecranului pnentru a permite defnirea spatiului ocupat de fereastra selectata. Elemente de ergonomie extrem de practice pentru viata de zi cu zi.

Inca o actualizare in octombrie

Conform zvonurilor care circula deja de o buna perioada de timp, Microsoft va propune in egala masura actualizari mai lejere in urmatoarele luni pentru a finaliza dezvoltarea Windows 11 2022. O alta actualizare urmeaza sa apara in luna octombrie. Aceasta din urma va modifica interfata exploratorului de fisiere pentru a prezenta intr-un mod mai eficient favoritele si integrarea cu OneDrive. Aplicatia Photos va primi in egala masura o actualizare importanta in luna octombrie dar si unele imbunatatiri pentru bara de sarcini.

Citeste si:  În ce direcție se îndreaptă Metaversul?

Windows 11 2022 devine ultima versiune actuala a sistemului. Se va instala ca actualizare de pe Windows 10 pe un computer compatibil. Pentru computerele care au deja Windows 11 actualizarea se poate descarca din Windows Update.

Sursa: https://www.frandroid.com/marques/microsoft/1476892_windows-11-2022-est-disponible-les-nouveautes-de-cette-grande-mise-a-jour